fbpx

Lomachenko – Καμπόσος στις 12 Μαΐου στην Αυστραλία βάσει πληροφοριών του ESPN

Lomachenko – Καμπόσος στις 12 Μαΐου στην Αυστραλία βάσει πληροφοριών του ESPN

Ο αγώνας Vasiliy Lomachenko – Γιώργος Καμπόσος για τον κενό τίτλο της Lightweight κατηγορίας της IBF θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου στο Περθ της Αυστραλίας, βάσει όσων αναφέρουν πηγές του ESPN και πιο συγκεκριμένα του δημοσιογράφου Mike Coppinger.

Ο Lomachenko, ένας μελλοντικός Hall of Famer, και ο Καμπόσος, ο πρώην αδιαφιλονίκητος πρωταθλητής ελαφρών βαρών, σχεδίαζαν να αγωνιστούν το καλοκαίρι του 2022 στην Αυστραλία. Ωστόσο, ο Lomachenko (17-3, 11 KOs) επέλεξε να παραμείνει στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

Ο Καμπόσος (21-2, 10 KOs) κέρδισε τον τίτλο της Lightweight κατηγορίας όταν νίκησε τον Teofimo Lopez στην “ανατροπή του 2021” όπως χαρακτήρισε τη νίκη του Ελληνο-Αυστραλού το ESPN και προέρχεται μετά από μια αμφιλεγόμενη νίκη επί του Maxi Hughes τον περασμένο Ιούνιο.

Απουσία του Lomachenko, 30χρονος Καμπόσος απέτυχε να υπερασπιστεί τους τέσσερις τίτλους του εναντίον του Devin Haney καθώς ηττήθηκε από τον Αμερικανό τον Ιούνιο του 2022. Ο Haney επέστρεψε στην πατρίδα του Καμπόσου, την Αυστραλία για να κερδίσει ξανά τον Ελληνο-Αυστραλό, τέσσερις μήνες αργότερα.

Ο 35χρονος Lomachenko από την άλλη, προέρχεται από την ήττα που γνώρισε από τον Haney τον περασμένο Μάιο. Ο δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης είναι πρωταθλητής τριών κατηγοριών και ο Νο.1 μαχητής του ESPN στις 135 λίβρες (61,2kg).

Τίποτα μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα αλλά με μια βόλτα στις δημοφιλέστερες σελίδες επαγγελματικής πυγμαχίας παγκοσμίως αλλά και στα προφίλ των δύο κορυφαίων πυγμάχων στα social media, μπορεί να καταλάβει κανείς πόσο πολύ θέλουν το ματς Lomachenko και Καμπόσος και φυσικά όλοι οι φίλοι του αθλήματος.

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Πυγμαχία Επαγγελματική