fbpx

Η βραδιά που ο Wepner “έδωσε” την πιο δύσκολη νίκη στον Muhammad Ali

Ali vs Wepner

Ο Muhammad Ali υπερασπίστηκε το πρωτάθλημα βαρέων βαρών με ένα TKO 15ου γύρου επί του “Bayonne Bleeder” Chuck Wepner στο Richfield του Οχάιο στις 24 Μαρτίου το 1975.

Ο Ali, το μεγάλο φαβορί του αγώνα, κρατούσε τον Wepner μακριά χρησιμοποιώντας το μπροστά χέρι του για μεγάλο μέρος του αγώνα. Περιστασιακά ο Wepner κατάφερνε να μπει κοντά για να κάνει το παιχνίδι του, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Ο Wepner φαινόταν απογοητευμένος, πιστεύοντας ότι ο διαιτητής Tony Perez δεν του επέτρεπε να κάνει περισσότερα στο κοντινό παιχνίδι, διακόπτοντας το ρυθμό του.

Στον 9ο γύρο, ο Wepner είπε κάτι στον Perez για να τον αφήσει να δουλέψει από κοντά. Ελάχιστες στιγμές αργότερα ο Wepner έστειλε τον Ali στο καναβάτσο, αφού προηγουμένως πάτησε το πόδι του Ali, με τον διαιτητή του αγώνα να το μετρά ως νοκ ντάουν.

“Ο Πέρεθ είναι ένας βρώμικος διαιτητής”, είπε ο Άλι, υπονοώντας ότι ο Πέρεθ ευνοούσε τον Wepner στον αγώνα. “Είναι ένα βρώμικο σκυλί. Δεν θα διαιτητεύσει ποτέ άλλον αγώνα μου.”

Ο Ali σηκώθηκε και τελείωσε τον Wepner χτυπώντας με το δεξί μερικούς γύρους αργότερα, συμπεριλαμβανομένου ενός δεξιού χτυπήματος που σχεδόν γύρισε “σβούρα” τον αντίπαλό του στον 13ο γύρο. Στον επόμενο γύρο η γωνία του Ali τον παρότρυνε να τελειώσει τον αγώνα. «Τελείωνε με αυτόν τον αλήτη, πρωταθλητή!» ούρλιαζε ο Drew Bundini Brown από τη γωνία του Πρωταθλητή.

Τελικά ο Ali το πέτυχε στον 15ο γύρο. Με τον Wepner να αποδυναμώνεται εμφανώς, ο Ali με ένα σκληρό δεξί έστειλε τον Wepner στο καναβάτσο.

Πολλοί πίστευαν ότι αυτός ο αγώνας θα ήταν ένα αστείο, αλλά είδατε έναν καλό αγώνα”, είπε ο Ali μετά. “Είναι καλός μαχητής”.

Ο Wepner, κάπως πικραμένος για το αποτέλεσμα, είπε: “Ήμουν στον αγώνα μέχρι το τέλος. Πόσους πυγμάχους γνωρίζετε που έβγαλαν 15 γύρους με τον Muhammad Ali και εξακολουθούσαν να χτυπούν γροθιές μέχρι το τέλος;” Για την ιστορία ο Tony Perez δεν διαιτήτευσε ποτέ άλλον αγώνα του Muhammad Ali.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πυγμαχία Επαγγελματική