fbpx

Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ: Συμβουλές για δίαιτα και μύες

Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ

Ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ δίνει συμβουλές σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες για λιγότερο σωματικό λίπος, περισσότερους μύες και συνολική υγεία.

Καθώς αρχίζει το νέο έτος, πολλοί βάζουν στόχο να χάσουν βάρος και να γίνουν πιο υγιείς. Γνωρίζοντας αυτές τις προκλήσεις, ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ μοιράστηκε τις “καλύτερες από τις καλύτερες” συμβουλές του για τη δίαιτα σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του Arnold’s Pump Club podcast, παρέχοντας απλές οδηγίες για την επιτυχία της δίαιτας. 

Μετά από χρόνια απόδειξης του εαυτού του ως επιτυχημένου bodybuilder, ο επτά φορές πρωταθλητής του Mr. Olympia Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ δεν έχει σταματήσει να βελτιώνεται τώρα που έχει αποσυρθεί. Στα 76 του χρόνια, έχει καταφέρει να διατηρήσει την άψογη σωματική του διάπλαση. Δίνοντας παράλληλα τα εύσημα στη διατροφή και την άσκηση. 

Ο Αυστριακός πιστεύει ότι ο ιδρώτας είναι το μυστικό κατά της γήρανσης μαζί με την αντιφλεγμονώδη αντίδραση από την άσκηση. Αυτό σε συνδυασμό με τη νοοτροπία του “ξεκουράζεσαι, σκουριάζεις”, ο Σβαρτζενέγκερ εξακολουθεί να πηγαίνει στο γυμναστήριο κάθε μέρα για τουλάχιστον 45 λεπτά.

Δεν είναι μόνο η άσκηση που βοήθησε τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ να αψηφήσει τον “Πατέρα Χρόνο”. Σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή του. Ακολουθώντας ένα πρόγραμμα διατροφής κυρίως φυτικής προέλευσης, κατάφερε να μειώσει σημαντικά τη χοληστερόλη του. Το γεγονός αυτό του έδωσε περισσότερη ενέργεια.

Ο Σβαρτζενέγκερ αναφέρθηκε σε μια μελέτη που έδειξε γιατί οι άνθρωποι συχνά παραπλανώνται από τη βιομηχανία της δίαιτας. Στη συνέχεια έδωσε μια καλύτερη επιλογή όταν θέλουν να γίνουν πιο υγιείς.

Οι συμβουλές του Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ

“Μια μελέτη δείχνει γιατί η βιομηχανία διατροφής μπορεί να είναι τόσο παραπλανητική. Αν θέλετε καλύτερα αποτελέσματα, σταματήστε να ψάχνετε για ένα μαγικό χάπι”.

“Μια δεκαετής μελέτη εξέτασε περισσότερους από 17 χιλιάδες ανθρώπους και διαπίστωσε ότι μερικές διατροφικές συνήθειες μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά. Ανεξάρτητα από τη γενετική, αυτές οι διατροφικές συμπεριφορές οδήγησαν σε λιγότερο σωματικό λίπος, περισσότερους μυς και καλύτερη συνολική υγεία”.

“Οι υγιεινές συνήθειες περιλαμβάνουν την κατανάλωση περίπου τριών φρούτων και δύο φλιτζανιών λαχανικών την ημέρα. Οι επιτυχημένοι διαιτολόγοι τείνουν επίσης να διατηρούν το συνολικό διατροφικό λίπος σε λιγότερο από το 30% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων σας”.

“Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τρώτε περισσότερο από αυτό, αλλά σας δίνει ένα εύρος. Αν ακολουθείτε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων, αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να τρώτε έως και 65 γραμμάρια λίπους την ημέρα”.

“Διαπίστωσαν επίσης ότι θέλετε να περιορίσετε τα κορεσμένα λιπαρά στο 10% ή λιγότερο της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης. Επίσης θέλετε να κρατήσετε τη ζάχαρη σε λιγότερο από το 10% των ημερήσιων θερμίδων σας” πρόσθεσε ο Σβαρτζενέγκερ. 

“Προσπαθήστε να τρώτε 25 γραμμάρια ή περισσότερες φυτικές ίνες κάθε μέρα και, τέλος, να καταναλώνετε περισσότερα από 3.500 χιλιοστόγραμμα καλίου. Το κάλιο βρίσκεται σε πολλές τροφές. Όπως οι πατάτες, το αβοκάντο, οι μπανάνες και τα πορτοκάλια, τα γαλακτοκομικά, τα κάσιους, τα φασόλια και οι φακές και ο σολομός”.

Το συμπέρασμα

Ο Σβαρτσενέγκερ υπενθυμίζει στους ακροατές ότι πρόκειται για μια ευέλικτη κατευθυντήρια γραμμή που θα σας βοηθήσει να οδηγηθείτε προς τη σωστή κατεύθυνση. Ακόμη και η εφαρμογή μερικών από τις συμβουλές μπορεί να βοηθήσει στη συνολική επιτυχία της δίαιτας. 

“Αυτές οι συστάσεις διατροφής παρέχουν καλή καθοδήγηση χωρίς να σας λένε ακριβώς τι να φάτε. Ακόμα και αν δεν ακολουθήσετε όλες τις προτάσεις κάνοντας μερικές μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε καλύτερες συνήθειες και αυτό είναι μια πολύ καλή υπενθύμιση ότι η καλύτερη δίαιτα είναι αυτή που μπορείτε να ακολουθήσετε”.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Fitness