fbpx

Ασκήσεις για τους πόνους της μέσης: Ανακουφιστείτε φυσικά

Ασκήσεις για τους πόνους της μέσης: Ανακουφιστείτε φυσικά

Οι πόνοι στη μέση μπορούν να είναι ενοχλητικοί και να περιορίζουν την καθημερινή μας δραστηριότητα. Ωστόσο, υπάρχουν απλές ασκήσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση αυτών των πόνων.  

Ακολουθούν μερικές από αυτές:

Κάμψεις της Μέσης:

Απλώστε τα χέρια σας προς τα εμπρός και κάμψτε αργά το σώμα σας προς τα κάτω. Κρατήστε τη θέση για 10-15 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε 3-5 φορές.

Ανατομική Εξέταση:

Απλώστε στο πάτωμα με το πρόσωπο προς τα κάτω και τα χέρια σας κολλημένα στο πάτωμα. Ανασηκώστε αργά το κεφάλι και το στήθος σας, χρησιμοποιώντας τη δύναμη των μυών της μέσης. Κρατήστε τη θέση για 10-15 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε 3-5 φορές. Η άσκηση αυτοί θα βοηθήσει να υποχωρήσουν οι πόνοι στη μέση.

Τραβήγματα Γοφών:

Αναπνεύστε βαθιά και τραβήξτε αργά τα γόνατά σας προς το στήθος σας. Κρατήστε τη θέση για 15-20 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε 3-5 φορές.

Αντιρρόπηση Μηρών:

Απλώστε το ένα πόδι σας προς τα πίσω και κρατήστε το με το χέρι σας, ενώ το άλλο πόδι παραμένει στο πάτωμα. Αντιστρέψτε τη θέση μετά από μερικά δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε αυτή την κίνηση 5-10 φορές για κάθε πόδι.

Ποιες ασκήσεις πρέπει να αποφεύγουμε όταν έχουμε πόνους στη μέση;

Όταν αντιμετωπίζουμε πόνο στη μέση, είναι σημαντικό να αποφύγουμε ορισμένες ασκήσεις που μπορούν να επιδεινώσουν το πρόβλημα. Ανάμεσα σε αυτές είναι:

Άσκηση με βαρύτερα βάρη: Η σηκώνουμε απαραίτητα βαρύτερα βάρη μπορεί να θέσει υπερβολική πίεση στη μέση και τους μυς της πλάτης, επιδεινώνοντας τον πόνο.

Πλάγιες ασκήσεις με τα πόδια: Οι πλάγιες ασκήσεις μπορούν να επιβαρύνουν τη μέση, ειδικά αν εκτελούνται με κακή τεχνική.

Επικίνδυνες θέσεις στο γυμναστήριο: Ορισμένες μηχανές γυμναστικής μπορεί να θέσουν υπερβολική πίεση στη μέση, όπως οι μηχανές οριζόντιου και καθιστικού σφιγκτήρα.

Έντονες στροφές: Οι έντονες κινήσεις που απαιτούν στροφές μπορούν να επιβαρύνουν τη μέση και να προκαλέσουν πόνο.

Συγκεκριμένες ποζες στο yoga: Κάποιες θέσεις στο yoga μπορεί να επιδεινώσουν τον πόνο στη μέση, όπως οι πόζες με έντονη πίεση στην πλάτη.

Αντί για αυτές τις ασκήσεις, επιλέξτε εκείνες που ενισχύουν τους μύες του κορμού σας χωρίς να επιβαρύνουν υπερβολικά τη μέση. Πάντα συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης, ιδίως αν υπάρχουν προβλήματα υγείας.

Δείτε τι να φάτε μετά την προπόνηση

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Fitness