fbpx

Το Android Auto προς όφελος του οδηγού

Android Auto

Το Android Auto αποκτά νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης με στόχο τη μείωση της απόσπασης του οδηγού.

Η Google συνέδεσε την πιο πρόσφατη ανακοίνωσή της με την κυκλοφορία της σειράς Samsung Galaxy S24. Αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων ότι η προσφορά του Android Auto θα λάβει σύντομα ορισμένες εξαιρετικές ενημερώσεις. Αυτό θα γίνει για να μειώσει την απόσπαση των οδηγών κατά τη χρήση των smartphones τους κατά την οδήγηση.

Αυτό θα γίνει με την έκδοση της Google του Apple CarPlay και όχι το αυτοκινητιστικό λειτουργικό σύστημα. Σε αυτό βασίζονται μερικοί κατασκευαστές αυτοκινήτων για τα ψυχαγωγικά τους συστήματα. Επιτρέπει στους χρήστες Android να έχουν πρόσβαση σε πολλές εφαρμογές που κατά κανόνα θα ήταν απαγορευμένα κατά την οδήγηση.

Η τεχνητή νοημοσύνη στη διάθεσή σας

Οι πρόσφατες ενημερώσεις αξιοποιούν τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για να συνοψίσουν μακροσκελείς συνομιλίες. Επιλέγει τα βασικά σημεία έτσι ώστε ο οδηγός (και οι επιβάτες) να μην χρειάζεται να ακούνε ένα ρομποτικό φωνητικό βοηθό.

Ας δούμε ένα παράδειγμα, ένας φίλος στέλνει έναν λεπτομερή μήνυμα για τα σχέδια για δείπνο. Το σύστημα θα αναγνωρίσει τα βασικά σημεία, όπως το εστιατόριο, το χρόνο συνάντησης ακόμα και το είδος φαγητού. Έτσι μας απαλλάσσει από τον κόπο της ακρόασης των ανεπαρκών κριτικών ή προτάσεων για τα σημερινά ειδικά πιάτα.

YouTube video

Επίσης, αν το τηλέφωνό σας είναι γεμάτο μηνύματα από μια ομαδική συνομιλία, το Android Auto μπορεί να συνοψίσει τη συζήτηση. Ακόμα περισσότερο να προσφέρει σχετικές απαντήσεις και ενέργειες, χωρίς να χρειάζεται να αρπάξετε το τηλέφωνό σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αλλαγή δρομολογίου προς έναν νέο προορισμό ή την ενημέρωση όλων για τον χρόνο άφιξης.

Νέες λειτουργίες του Android Auto

Επιπλέον, η Google ανακοινώνει ότι το Android Auto θα αντανακλά σύντομα εξατομικευμένα στοιχεία σχεδίασης που βρίσκονται στο smartphone του κατόχου. Π.χ τα wallpapers και τα εικονίδια, τα οποία θα εμφανίζονται στην οθόνη του ψυχαγωγικού συστήματος.

Όποιος έχει προσπαθήσει να απαντήσει σε μηνύματα μέσω ενός αγαπημένου φωνητικού βοηθού στο αυτοκίνητο γνωρίζει τα προβλήματα. Παρά την άψογη φωνητική εκφορά, είναι εύκολο για τον ψηφιακό αντιγραφέα να κάνει λάθη σε λέξεις, φράσεις και αριθμούς, με τον οδηγό να πρέπει να ξεκινάει από την αρχή.

Αυτή η εγγενής αδράνεια συχνά είναι εξίσου αποσπαστική όσο και το να κοιτάτε την οθόνη του τηλεφώνου, αλλά οι επερχόμενες ενημερώσεις της Google στο Android Auto θα κάνουν, ελπίζουμε, τα πράγματα απλά και ευκολότερα.

Το γεγονός ότι η τεχνητή νοημοσύνη επισημαίνει τα βασικά σημεία μειώνει τον χρόνο που απαιτείται για την κατανόηση πολυάσχολων ομαδικών μηνυμάτων. Την προσπάθεια να αποκρυπτογραφήσετε τι συμβαίνει, ενώ οι συντομεύσεις απαιτούν ένα άγγιγμα, αντί να συνθέτετε ένα ολόκληρο μήνυμα από την αρχή.

Επίσης, η αυτόματη αλλαγή δρομολογίου προς έναν προτεινόμενο νέο χώρο συνάντησης ή η ενημέρωση του χρόνου άφιξης με ένα μόνο κλικ μειώνει τον χρόνο αλληλεπίδρασης με ένα σύστημα ψυχαγωγίας. Οτιδήποτε διατηρεί τα μάτια του οδηγού στον δρόμο είναι σίγουρα κάτι καλό και αυτό θέλει να προσφέρει το… νέο Android Auto.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τεχνολογία