fbpx

Σλόβαν Μπρατισλάβας-Ολυμπιακός 3-4: Πρόκριση στα πέναλτι

Σλόβαν Μπρατισλάβας-Ολυμπιακός 3-4: Πρόκριση στα πέναλτι

Ο Ολυμπιακός κατάφερε και ξεπεράσει το εμπόδιο της Σλόβαν Μπρατισλάβας μέσω της διαδικασίας των πέναλτι (3-4). 

Δύο φορές κατάφερε να προηγηθεί ο Ολυμπιακός, αλλά η Σλόβαν Μπρατισλάβας είχε τις απαντήσεις, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Αν και ο Κούντε ξεκίνησε στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν στο τέλος να πάρουν την πρόκριση για τα πλέι οφς του Europa League. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Λεμεσού και ο νικητής θα αγωνιστεί στους ομίλους του Europa League και ο ηττημένος στους ομίλους του Europa ConferenceLeague.

Το σκορ άνοιξε ο Ζινκερνάγκελ με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Σάπονιτς ισοφάρισε στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας. Στο 100’ ο Αγκιμπού Καμαρά έδωσε και πάλι το προβάδισμα τους πρωταθλητές, όμως ο Γκριν έγραψε το 2-2 στο 108΄.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Κάρλος Κορμπεράν παρέταξε την ομάδα του με τον Βατσλίκ στη θέση του τερματοφύλακα και τους Αβιλά, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά. Εμβιλά και Κούντε ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Ραντζέλοβιτς, Μασούρα στα άκρα και τον Ζινκερνάντελ πίσω από τον Ελ Αραμπί. 

Η 11άδα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας
Η 11άδα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας

Από τη μεριά του ο Βάις επέλεξε τους εξής έντεκα για τον αγώνα ρεβάνς: Τσόβαν, Κάσια, Αμπενά, Ντε Μάρκο, Πάουσεκ, Κανκάβα, Κούτσκα, Ζμριάλ, Τσακβετάτζε, Μπαρσεγκιάν, Γκριν.

Άκαρπο ημίχρονο

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά η Σλόβαν έδειξε διάθεση να αφήσει την άμυνα της, να ελέγξει τη μεσαία γραμμή και να μεταφέρει την πίεση στην περιοχή του Βατσλίκ. Σε ένα βαθμό οι Σλοβάκοι το κατάφεραν, αλλά ο Ολυμπιακός φρόντισε να τους προσγειώσει με την ευκαιρία του Μασούρα στο 23’. Ο Έλληνας άσος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, με την κεφαλιά του να μην βρίσκει στόχο. Δύο λεπτά αργότερα ο Ελ Αραμπί με προβολή προσπάθησε να κάνει το 0-1, όμως ο Τσόβαν είπε «όχι» στον Μαρονικό άσο. 

Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και έβαλαν δύσκολα στον Βατσλίκ, ο οποίος όποτε χρειάστηκε επενέβη διατηρώντας ανέπαφη την εστία του. 

Αδράνησε στο τέλος

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, ωστόσο οι δύο ομάδες μπήκαν πιο επιθετικά. Η Σλόβαν έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Γκριν στο 52’. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε δύο λεπτά αργότερα και μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να μπουν σε θέση οδηγού του σκορ. Ο Ζινκερνάγκελ επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε και τον Ραντζέλοβιτς, καταλήγοντας στο βάθος της εστίας για το 0-1.  

Ο Ζινκερνάγκελ άνοιξε το σκορ στο ματς με τη Σλόβαν
Ο Ζινκερνάγκελ άνοιξε το σκορ στο ματς με τη Σλόβαν

Έχοντας το προβάδισμα ο πρωταθλητής Ελλάδας «πάγωσε» το ρυθμό του αγώνα και έψαχνε υπομονετικά τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Αντίθετα, οι Σλοβάκοι συνέχιζαν να σημαδεύουν την πλευρά του Ρέαμπτσιουκ, χωρίς να απειλούν ιδιαίτερα την εστία του Βατσλίκ. Η πίεση στα τελευταία λεπτά έγινε όλο και πιο έντονη, με τη Σλόβαν να καταφέρνει στις καθυστερήσεις να φτάσει στην ισοφάριση με τον Σάπονιτς (1-1). Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα για την κανονική διάρκεια ο διαιτητής έδειξε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα στον Αμπένα, με αποτέλεσμα η Σλόβαν να αγωνιστεί στο έξτρα μισάωρο της παράτασης με παίκτη λιγότερο. 

Έδωσε τη λύση ο Αγκιμπού, αλλά απάντησε ο Γκριν

Η παράταση ξεκίνησε με μία αλλαγή, καθώς ο Τικίνιο είχε ενοχλήσεις και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Ο Ολυμπιακός συνέχισε με τον Μασούρα επιθετικό και ο διεθνής άσος είχε συμμετοχή για το 1-2 στο 100’. Ο Εμβιλά έβγαλε τη σέντρα, ο Μασούρας με κεφαλιά πάσα έδωσε την ευκαιρία στον Αγκιμπού Καμαρά να πλασάρει και να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.  Οι στατικές φάσεις πλήγωσαν για δεύτερη φορά τον Ολυμπιακό, καθώς ο Γκριν στο 108’ με κεφαλιά έφερε και πάλι το ματς στα ίσια. 

Ο Αγκιμπού κάμαρα μόλις έχει κάνει το 1-2 κόντρα στη Σλόβαν στη Σλοβακία
Ο Αγκιμπού κάμαρα μόλις έχει κάνει το 1-2 κόντρα στη Σλόβαν στη Σλοβακία

Το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος της παράτασης και έτσι το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου ο Βατσλίκ απόκρουσε το τελευταίο πέναλτι και ο Βαλμπουενά ευστοχώντας έστειλε τον Ολυμπιακό στα πλέι οφς του Europa League.

Ραμίρεζ 1-0

Κούντε άουτ

Σάπονιτς 2-0

Μπουχαλάκης 2-1

Κούτσκα άουτ 

Μασούρας 2-2

Γκριν 3-2

Άβιλα 3-3

Τσακβετάντζε απόκρουση Βατσλίκ

Βαλμπουενά 3-4

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο