fbpx

Η περιπέτεια με την έδρα της Εθνικής ποδοσφαίρου, η λύση της «Aγιάς Σοφιάς»

Η περιπέτεια με την έδρα της Εθνικής ποδοσφαίρου, η λύση της «Aγιάς Σοφιάς»

Και ο κλήρος πέφτει στην «Αγιά Σοφιά – Opap Arena», η οποία θα είναι η νέα έδρα της Εθνικής Ομάδας, η έδρα που θα δώσει τα προκριματικά του Εuro 2024. Ετσι, κλείνει ένας κύκλος, στον οποίο η «γαλανόλευκη» δεν είχε στην ουσία έδρα και έδωσε παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, τη Τούμπα, τη Ριζούπολη και το Πανθεσσαλικό στάδιο.

Η έδρα της Εθνικής Ομάδας είναι μία πονεμένη ιστορία και απ’ ότι φαίνεται μπαίνει ένα τέλος στην περιφορά της σε διάφορα γήπεδα. Ολα ξεκίνησαν το 2017 όταν η διοίκηση της ΕΠΟ άλλαξε «χέρια» και πρόεδρος της αναδείχθηκε ο Βαγγέλης Γραμμένος. Η διοίκηση του είχε κάκιστες σχέσεις με την ΠΑΕ Ολυμπιακός και αποφάσισε η Εθνική να φύγει από το γήπεδο του Φαλήρου.

«Έχει παίξει πολλούς αγώνες στο Καραϊσκάκη η Εθνική, τώρα θα δοκιμάσουμε και αλλού. Έχει την απαίτηση ο κόσμος να δει και αλλού την Εθνική. Η Εθνική πρέπει να βγει έξω από τα τείχη του λεκανοπεδίου Αττικής μετά από τόσα χρόνια στο Καραϊσκάκη. Το γήπεδο που θα παίξει θα πρέπει πάνω από όλα να ικανοποιεί την τεχνική ηγεσία», είχε δηλώσει τον Νοέμβριο του 2017 ο Β. Γραμμένος και από τότε η Ομάδα ψάχνει να βρει μία κανονική έδρα.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Β. Γραμμένος ήθελε η Εθνική να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Τούμπα. Τα είχε συμφωνήσει σε όλα με τον Ιβάν Σαββίδη και μάλιστα ο ΠΑΟΚ θα έδινε δωρεάν το γήπεδο του στην ΕΠΟ. Παρόλα αυτά υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους οργανωμένους οπαδούς του Δικέφαλου του Βορρά. Από τον «Σ.Φ Π.Α.Ο.Κ ΘΥΡΑ 4» τον Νοέμβριο του 2018 εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Μετά τις τελευταίες φήμες πως η έδρα της Εθνικής Ελλάδας ενδέχεται να μεταφερθεί στην Τούμπα ένα έχουμε να δηλώσουμε ρητά και κατηγορηματικά. Ούτε πάνω από το πτώμα μας. Αυτοί που μας κλέβουν πρωταθλήματα κύπελλα και βιάζουν τον ελληνικό αθλητισμό δεν έχουν καμιά θέση στο σπίτι μας και θα μας βρουν όλους απέναντι τους. Εννοείται πως απαιτούμε από την ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ να τελειώσει το θέμα μια και καλή με μια επίσημη ανακοίνωση». Μετά απ’ αυτή την παρέμβαση η ΕΠΟ έψαχνε να βρει γήπεδο για την «γαλανόλευκη».

Η ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ

Τον Φεβρουάριο του 2019 η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια η Εθνική ομάδα θα αγωνίζεται στο Παγκρήτιο Στάδιο: «Με αποκλειστικά κριτήρια το αγωνιστικό συμφέρον της Εθνικής μας Ομάδας, την αξιοποίηση των μεγάλων αθλητικών δομών της χώρας και την δυνατότητα παρουσίας μεγάλου αριθμού φιλάθλων στους αγώνες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, επελέγη από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και συμφωνήθηκε με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και την Ε.Π.Σ. Ηρακλείου η χρήση του Παγκρητίου Σταδίου ως έδρας της Εθνικής μας Ομάδας για τα προσεχή τέσσερα (4) χρόνια και τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2020, του επόμενου Nations League, και του παγκοσμίου κυπέλλου του 2022.Κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό αυτό έχει ο εκσυγχρονισμός του Παγκρητίου Σταδίου, με βάση τις προδιαγραφές της UEFA και μέσα στις χρονικές προθεσμίες που ορίζουν οι κανονισμοί διεξαγωγής των προκριματικών του Euro 2020, τα οποία αρχίζουν στις 21 Μαρτίου 2019».

Τα έργα ανακαίνισης του σταδίου στο Ηράκλειο ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί (!) και η Εθνική δεν έπαιξε στο Παγκρήτιο. Μετά από μία πενταετία, χωρίς έδρα, η «γαλανόλευκη» βρήκε επιτέλους μία έδρα, την «Αγιά Σοφιά – Opap Arena»…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο