fbpx

Μπότο: «Ο Σαββίδης θέλει μια βάση επιτυχιών»

Μπότο: «Ο Σαββίδης θέλει μια βάση επιτυχιών»

Ο Ζοσέ Μπότο τόνισε πως ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα με μέλλον, που θα κερδίζει τίτλους τα επόμενα χρόνια.

Ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στη συμφωνία του με τον ισχυρό άνδρα του «Δικέφαλου» του Βορρά, καθώς επίσης και στη συνεργασία του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Παράλληλα, μίλησε για την περσινή ευρωπαϊκή πορεία των «ασπρόμαυρων», αλλά και τον φετινό αποκλεισμό από τη Λέφσκι Σόφιας.

Ο Μπότο δήλωσε αρχικά στην ιστοσελίδα «Maisfutebol.Iol.pt» για τη συνεργασία του με τον Σαββίδη: «Ο κ. Σαββίδης μου παρουσίασε ποια είναι η ιδέα του για το μέλλον του συλλόγου. Ιστορικά, δεν έχει κερδίσει πολλούς τίτλους, ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η ομάδα. Η ιδέα, περισσότερο από το να κερδίσει τίτλους, είναι να δημιουργήσει μια σταθερή βάση επιτυχίας. Αυτή είναι η ιδέα που προσπαθώ να κάνω πράξη. Έχοντας μια νεότερη ομάδα, κρατώντας αυτή την ομάδα για τέσσερα ή πέντε χρόνια, δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στην ακαδημία, όπου υπάρχει πολύ ταλέντο. Ο σύλλογος έχει μια εντυπωσιακή μάζα οπαδών που δεν έχω δει ποτέ πουθενά – και δούλεψα στην Μπενφίκα. Το πάθος που έχει η πόλη για το σύλλογο είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί. Αυτό μας βοηθά πολλές φορές, αλλά αυτό, επίσης, λόγω κάποιας έλλειψης κατανόησης, λόγω έλλειψης αντίληψης για τη δουλειά που γίνεται, ασκεί επίσης κάποια πίεση και αρνητικότητα σε όσους ασχολούνται με όλη αυτή τη διαδικασία. Υπάρχει η ιδέα, υπάρχει ποιότητα, αλλά και έλλειψη συνέπειας κάτι που η ομάδα θα κερδίσει με τον καιρό. Αυτό που χρειάζεται είναι οι οπαδοί να έχουν λίγη υπομονή, μέσα στην υποστήριξη που δίνουν στον ΠΑΟΚ. Σε 4-5 μήνες αυτή η ομάδα θα τους κάνει πολύ περήφανους».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον Ραζβάν Λουτσέσκου: «Είναι εύκολο να συνεργαστείς με τον Ραζβάν. Εκτός από εξαιρετικός προπονητής, όπως έχει δείξει όπου κι αν έχει βρεθεί, είναι κι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Πολύ ευγενικός. Κάποιος με τον οποίο μπορείς να μιλήσεις ανοιχτά για θέματα της ομάδας. Με μια έστω και λίγο προχωρημένη ποδοσφαιρική ιδέα για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Είναι εξαιρετικά εύκολο να δουλέψεις μαζί του».

Επίσης, ο Μπότο αναφέρθηκε στην περσινή πορεία στην Ευρώπη: «Γι’ αυτό που αντιπροσωπεύει ο ΠΑΟΚ, το ζητούμενο είναι πάντα η νίκη. Κάθε χρόνο υπάρχει αυτή η απαίτηση, να κατακτά τίτλους. Ο σύλλογος κέρδισε την τελευταία φορά το 2019 το πρωτάθλημα σε μια εξαιρετική σεζόν. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε: να δημιουργήσουμε μια σταθερή βάση, να παλέψουμε για τίτλους για αρκετά χρόνια. Με αυτά τα βήματα που κάνουμε, πιστεύω ότι θα γίνει πραγματικότητα».

Ο Μπότο αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό από τη Λέφσκι Σόφιας: «Παρά το σοκ του αποκλεισμού στην Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε σχετικά καλά στο πρωτάθλημα. Ήταν πραγματικά ένα σοκ για εμάς. Στη συνέχεια η ομάδα μαζεύτηκε, είχε άλλες τρεις εβδομάδες δουλειάς, που έδωσαν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά οι παίκτες και ο προπονητής. Οι απώλειες βαθμών στα τελευταία λεπτά κάποιων αγώνων όπως και ο τρόπος που ηττηθήκαμε από τον Παναθηναϊκό, αφαίρεσαν λίγη από την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Αλλά η νίκη στην έδρα του Ολυμπιακού ελπίζω να βοηθήσει ώστε να ανακτήσει η ομάδα την αυτοπεποίθησή της και για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος, κυρίως επειδή υπάρχουν Play Off στην Ελλάδα».

Τέλος, μίλησε για τις καλοκαιρινές μεταγραφές του ΠΑΟΚ: «Η πιο ακριβή μας μεταγραφή φέτος ήταν 1.800.000 ευρώ. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αγόρασαν παίκτες με 5 και 6.000.000 ευρώ. Ήταν και μια προσαρμογή για μένα στον ΠΑΟΚ, αυτό το δεδομένο. Είχα συνηθίσει να υπογράφω παίκτες για 8.000.000 ευρώ εκατομμύρια στην Σαχτάρ και να περιμένω να παίξουν σε δύο ή τρία χρόνια».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο