fbpx

Σενεγάλη–Ολλανδία 0-2: Οι «Οράνιε» εκμεταλλεύτηκαν τα δώρα του Μεντί

Σενεγάλη–Ολλανδία 0-2: Οι «Οράνιε» εκμεταλλεύτηκαν τα δώρα του Μεντί

Με το δεξί ξεκίνησε το Μουντιάλ η Ολλανδία. Στο «Al Thumana» της Ντόχα νίκησε 2-0 την μαχητική Σενεγάλη και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην συνέχεια της διοργάνωσης.

Η αφρικανική ομάδα θα μπορούσε να αποφύγει την ήττα, είχε περισσότερες τελικές προσπάθειες, αλλά την «κρέμασε» ο τερματοφύλακας της Εντ. Μεντί.
Το παιχνίδι είχε ρυθμό από το ξεκίνημα του και η Σενεγάλη δημιούργησε τις στιγμές της, παρ’ ότι δεν είχε στην ενδεκάδα της τον ηγέτη και σκόρερ της, τον Μανέ που είναι τραυματίας και δεν θα αγωνιστεί στο τουρνουά.

Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε μόλις στο 1’ με τον Ντε Γιονγκ να διώχνει σε κόρνερ μετά από σουτ του Ντιά. Στο 4’ οι Ολλανδοί έκρυψαν την μπάλα, αλλά ο Μπεργκβαϊν δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή για να τελειώσει τη φάση.

Στο 8΄ο Σισέ δεν κατάφερε να απειλήσει τον Νόπερτ και στο επόμενο λεπτό το σουτ του Ντιά δεν βρήκε στόχο.

Καθυστέρησε

Στο 20΄ ο Ντε Γιονγκ βρέθηκε απέναντι από τον Μεντί, αλλά καθυστέρησε να τον πλασάρει και του έκλεψαν την μπάλα. Η μπάλα ανεβοκατέβαινε και άλλαζε πόδια, χωρίς να δημιουργείται η μεγάλη φάση. Στο 40’ δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Μπέργκχαους, έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 53’ ο Φαν Ντάικ κέρδισε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι και στο 59’ σουτ του Ντιατά ήταν επίσης άστοχο. Στο 65’ ο Ντιά σούταρε στην κλειστή γωνία με τον Νόπερτ να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Σέντρα «πάρε-βάλε»

Κόντρα στη ροή του αγώνα η Ολλανδία άνοιξε το σκορ. Στο 84΄ο Ντε Γιόνγκ έβγαλε σέντρα «πάρε-βάλε» στον Γκάκπο, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Μεντί που έκανε άστοχη έξοδο.

Ο τερματοφύλακας της Σενεγάλης ευθύνεται και για το δεύτερο γκολ των Ολλανδών. Στο 99’ ο Μεντί δεν απέκρουσε την μπάλα σε σουτ του Ντεπάι, ο Κλάασαν μάζεψε το ριμπάουντ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Γκολ: 84’ Γκάκπο, 99′ Κλάασεν
Διαιτητής: Περέιρα Σαμπάιο (Βραζιλία)
Κίτρινες: Μεντί, Ιν. Γκέιγ /Ντε Λιχτ

Σενεγάλη: Έντουαρντ Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Σισέ, Ντιαλό (62’ Γιάκομπς), Ναμπαλίς Μεντί, Κουγιατέ (74’ Παπέ Γκέιγ), Ιν. Γκέιγ, Ντιατά (74’ Τζάκσον), Ντιά (69’ Ντιένγκ), Σαρ.

Ολλανδία: Νόπερτ, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Ακέ, Μπλιντ, Μπεργκχάους (79’ Κοπμάινερς), Φρένκι ντε Γιονγκ, Γκάκπο (94’ Μάρτεν ντε Ρον), Μπέργκβαϊν (79’ Κλάασεν), Γιάνσεν (62’ Ντεπάι).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο