fbpx

Ελβετία – Καμερούν 1-0: Ισχνή, αλλά σημαντική νίκη με σκόρερ τον Εμπολό που γεννήθηκε στο Καμερούν

Ελβετία – Καμερούν 1-0: Ισχνή, αλλά σημαντική νίκη με σκόρερ τον Εμπολό που γεννήθηκε στο Καμερούν

Η Ελβετία ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και χωρίς να λάμψει με την απόδοση της κατάφερε να νικήσει με το ισχνό 1-0 το Καμερούν που ήταν επιπόλαιο επιθετικά και σπατάλησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο ξεκίνημα του αγώνα.

Το Καμερούν «τρέχει» το δεύτερο μεγαλύτερο σερί ηττών σε Μουντιάλ: οκτώ, μία λιγότερη από την κάτοχο του αρνητικού ρεκόρ, την Εθνική του Μεξικού πριν από 60 και πλέον χρόνια.

Στο αρχικό σχήμα της αφρικανικής ομάδας ήταν ο Νικολά Ενκουλού του Άρη, ενώ στον πάγκο ο Πιέρ Κούντε του Ολυμπιακού. Στο πρώτο ημίχρονο το Καμερούν ήταν καλύτερο, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά κενά των Ελβετών, ωστόσο δεν κατάφερε να νικήσει τον Ζόμερ. Στο 10’ ο έμπειρος τερματοφύλακας απέκρουσε το σουτ του Εμπεμό, ενώ στην συνέχεια ο Εκαμπί αστόχησε σε κενή εστία.

Το Καμερούν συνέχισε να πιέζει και στο 14′ ο Τσούπο-Μότινγκ βγήκε τετ-α-τετ με τον Ζόμερ, ο οποίος τον νίκησε. Στο 36’ έχασε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Βίντμερ πρόλαβε με τάκλιν τον Τοκό-Εκαμπί πριν σουτάρει.

Σε αυτό το διάστημα οι παίκτες του Μουράτ Γιακίν ήταν ασύνδετοι και η μοναδική σημαντική τους φάση ήταν στο 45+1′ με κεφαλιά του Ακάντζι.

O νόμος του ποδοσφαίρου

Το Καμερούν έχασε σημαντικές ευκαιρίες, ενώ δεν δέχθηκε ούτε μία τελική προσπάθεια στην εστία του. Παρόλα αυτά με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η Ελβετία άνοιξε το σκορ. «Μίλησε» δηλαδή ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου όταν μία ομάδα «κλωτσάει» τις ευκαιρίες που δημιουργεί.

Τιμωρός για τους αφρικανούς ήταν στο 48’ ο Εμπολό (0-1), ο οποίος πλάσαρε τον Ονανά από τη μικρή περιοχή, μετά από πάσα του Σακίρι. Ο σκόρερ δεν πανηγύρισε το γκολ γιατί έχει γεννηθεί στην πρωτεύουσα του Καμερούν, Γιαουντέ. Από την άλλη ο Σακίρι συμμετέχει στα 12 από τα 24 γκολ της Ελβετίας στα τελευταία τέσσερα μεγάλα τουρνουά (Euro και Μουντιάλ): οκτώ γκολ, τέσσερις ασίστ!

Οι παίκτες του Σονγκ έψαχναν την ισοφάριση και όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, αλλά λίγο έλειψαν να γίνει το 2- 0. Στο 66’, μετά από γύρισμα του Βίντμερ, ο Βάργκας βγήκε απέναντι από τον Ονανά, όμως ο τερματοφύλακας του Καμερούν απέκρουσε σε κόρνερ.

Το Καμερούν σήκωσε λευκή πετσέτα μετά από 75’, ενώ η Ελβετία έχασε μεγάλη ευκαιρία και στο 95’ με τον Σεφέροβιτς, το σουτ του οποίου σταμάτησε στην πλάτη του Καστελέτο με τον Ονάνα να είναι εξουδετερωμένος.

Γκολ: 50’ Εμπολό/

Διαιτητής: Φακούντο Τέγιο (Αργεντινή)

Κίτρινες: Ελβέντι, Ακάντζι /Φαϊ

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Βίντμερ, Ακάντζι, Ελβέντι, Ροντρίγκεζ (90’ Τσεμέρτ), Φρόιλερ, Τζάκα, Σακίρι (72’ Οκαφόρ), Σόου (72’ Φράι), Βάργκας (81’ Ρίντερ), Εμπολό (72’ Σεφέροβιτς).

Καμερούν (Ριγκομπέρτ Σονγκ): Ονάνα, Φαΐ, Καστελέτο, Ενκουλού, Τολό, Ουμ Γκουέ, Χόνγκλα (68’ Οντούα), Ανγκισά, Εμπεμό (81’ Ενγκαμαλό), Τσούπο-Μοτίνγκ (74’ Αμπουμπακάρ), Τοκό Εκαμπί (74’ Νκουντού).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο