fbpx

Κατάρ – Σενεγάλη 1-3: Νίκη για τους αφρικανούς, που έκλεισαν το μάτι στην πρόκριση

Κατάρ – Σενεγάλη 1-3: Νίκη για τους αφρικανούς, που έκλεισαν το μάτι στην πρόκριση

Η Σενεγάλη κατέκτησε την πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο επικρατώντας 3-1 του Κατάρ, το οποίο ήταν βελτιωμένο σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας, αλλά δεν μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο.

Η αφρικανική ομάδα κυριάρχησε από το ξεκίνημα του αγώνα και έδειξε ποιο θα είναι το «αφεντικό». Ωστόσο, καθυστέρησε να δημιουργήσει την πρώτη φάση. Στο 24’ δυνατό σουτ του Ντιεντιού έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο 34’ ο Αφίφ πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, δεν σούταρε, δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Σαρ και έπεσε. Ο διαιτητής έδειξε «παίζεται», παρ’ ότι υπήρχε ανατροπή.

Το σκορ άνοιξε στο 41’. Ο Κούκι δεν κατάφερε να διώξει ένα γέμισμα στην περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Ντιά, ο οποίος έκανε το 0-1.
Το Κατάρ στο πρώτο 45λεπτο δεν είχε ούτε τελική προσπάθεια.

Δεύτερο γκολ

Το 2-0 έγινε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 48’ ο Γιάκομπς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ντιεντιού πήδηξε στο πρώτο δοκάρι, κέρδισε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα (2-0).

Η Σενεγάλη, μετά το 0-2, έριξε στροφές και οι γηπεδούχοι έγιναν απειλητικοί χάνοντας ευκαιρία με τον Μοχαμάντ (67’), ενώ μείωσαν το σκορ στο 78’ με τον Μουντάρι.

Η Σενεγάλη αντέδρασε σχετικά άμεσα και «καθάρισε» το ματς με γκολ του Μπαμπά Ντιενγκ στο 84’ (1-3).

Γκολ: 78’ Μουντάρι / 42’ Ντια, 48’ Ντιεντιού, 84’ Μπαμπά Ντιενγκ
Διαιτητής: Ματέου Λαόθ (Ισπανία)
Κίτρινες: Μοχαμάντ, Αχμέντ, Μαντιμπό / Ντια, Γιάκομπς, Σις

Κατάρ (Φέλιξ Μπας): Μπασράμ, Μιγκέλ (83′ Γουάντ), Μοχάμεντ, Κούκι, Χασάν, Αχμέντ (83′ Σαλμάν), Αλ Χαϊντός (74′ Μουντάρι), Μουντιάφ (69′ Χατέμ), Μαντίμπο, Αλί, Αφίφ.

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ): Ε. Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Γιάκομπς (78′ Π. Σισέ), Ντιαλό, Ν. Μεντί (78′ Π. Σαρ), Σαρ (74′ Εντιαγέ), Ντιατά (64′ Σις), Ντιεντιού (74′ Μπ. Ντιένγκ), Ντιά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο