fbpx

Ουαλία- Ιράν 0-2: Νίκησαν δίκαια οι Πέρσες και ονειρεύονται πρόκριση

Ουαλία- Ιράν 0-2: Νίκησαν δίκαια οι Πέρσες και ονειρεύονται πρόκριση

Σπουδαία και δίκαιη νίκη του Ιράν στο «Ahmad bin Ali Stadium» επί της Ουαλίας με 2-0 και πλέον είναι ανοιχτός ο δρόμος της πρόκρισης. Οι Πέρσες έβγαλαν αντίδραση μετά την βαριά ήττα της πρεμιέρας από την Αγγλία και με το «τρίποντο» έχουν ελπίδες να συνεχίσουν στο Μουντιάλ, αρκεί να μην ηττηθούν από τις ΗΠΑ την τρίτη αγωνιστική. Το ματς κρίθηκε στο φινάλε του όταν οι Ουαλοί είχαν μείνει με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του τερματοφύλακα τους.

Στο 12’ προβολή του Μουρ απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χοσεϊνί, ενώ στο 15’ ο Γκολιζαντέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε με υπόδειξη του VAR για οφσάιντ.

Στο 23’ ο Ρεζαϊάν εκτέλεσε φάουλ, ο Αζμούν πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Το Ιράν ξεκίνησε και ήταν πιο απειλητικό, ωστόσο στην εξέλιξη η Ουαλία ισορρόπησε και κατάφερε να ρίξει τον ρυθμό. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Εζατολαχί έκανε την σέντρα για τον Αζμούν, ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα με προβολή για να την στείλει στα δίχτυα.

«Διπλό» δοκάρι

Στο 52’ οι ιρανοί έχασαν την ευκαιρία του Μουντιάλ. Ο Αζμούν βρέθηκε τετ α τετ με τον Χένεσι και το δυνατό σουτ που έπιασε τράνταξε το δοκάρι. Στην συνέχεια της φάσης ο Γκολιζαντέχ με νέο σουτ σημάδεψε και πάλι το δοκάρι, ενώ στη εξέλιξη την κεφαλιά του Αζμούν απέκρουσε ο Χένεσι.

Οι Ιρανοί πίεζαν και έχασαν νέα ευκαιρία στο 73’. Ο Ταρεμί έπιασε δυνατό σουτ, αλλά ο Χένεσι έκανε εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο 83’ δυνατό σουτ του Ντέιβις απομάκρυνε σε κόρνερ ο Χοσεϊνι, ενώ στο 86΄αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο τερματοφύλακας της Ουαλίας. Αρχικά ο ρέφερι του έδειξε κίτρινη για φάουλ εκτός περιοχής στον Ταρεμί, αλλά μετά από χρήση του VAR τον απέβαλε. Αυτή ήταν η πρώτη αποβολή στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δραματικό φινάλε

Το Ιράν έπαιζε φουλ επίθεση για να πετύχει το γκολ της νίκης και ο αντίπαλος του αμυνόταν. Στο 88’ δυνατό σουτ του Τοραμπί έφυγε άουτ και το 1-0 έγινε στο 98! Ο Ρουζμπέχ Τσεσμί με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και τους ιρανούς στα… ουράνια. Το ματς δεν τελείωσε εκεί. Στο 103’ οι Πέρσες έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Ρεζαϊαν βγήκε τετ α τετ και με λόμπα έγραψε το 2-0.

Γκολ: /98’ Τσεσμί, 103’ Ρεζαϊάν

Διαιτητής: Μάριο Εσκομπάρ (Γουατεμάλα)

Κόκκινη: 86’ Χένεσι

Κίτρινες: Ρόντον /Ρεζαϊάν, Τζαχανμπάκς

Ουαλία (Ρομπ Πέιτζ): Χένεσι, Μίφαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Ρόμπερτς (57’ Τζόνσον), Γουίλιαμς, Άμπαντου (78’ Αλεν), Ράμσεϊ (87’ Γουόρντ), Μπέιλ, Γουίλσον (57’ Τζέιμς), Μουρ.

Ιράν (Κάρλος Κεϊρόζ): Χοσεΐνι, Πουραλιγκάντζι, Ρεζαϊάν, Μοχαμάντι, Γκολιζαντέχ (75’ Τοραμπί), Χατζισαφί (75’ Τζαχανμπάκς), Εζατολάχι (82’ Καρίμι), Νοορολάχι (78’ Τσεσμί), Αζμούν (68’ Ανσαριφάρντ), Ταρεμί.

**Κατά την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου του Ιράν ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο