fbpx

Αργεντινή-Μεξικό 2-0: Ο Μέσι έλυσε τον γόρδιο δεσμό για την «αλμπισελέστε»

Αργεντινή-Μεξικό 2-0: Ο Μέσι έλυσε τον γόρδιο δεσμό για την «αλμπισελέστε»

Ο Λιονέλ Μέσι κράτησε όρθια την Αργεντινή στην 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Μουντιάλ 2022 και την οδήγησε σε νίκη 2-0 επί του Μεξικό.

Τα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα δεν πρόσφεραν τίποτα στον κόσμο. Ήταν ένα παιχνίδι νευρικό με δύο ομάδες πολύ αγχωμένες. Δεν υπήρξαν φάσεις αλλά πάρα πολλές διακοπές από τα συνεχόμενα σκληρά φάουλ και τις πολύ δυνατές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή. Ο Μέσι ήταν στενά μαρκαρισμένος, ο Ντι Μαρία κινήθηκε σε ρηχά νερά και μόνο ο Ντε Πολ προσπαθούσε να μεταφέρει σωστά την μπάλα.

Στο β’ ημίχρονο το ματς συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό με άναρχο παιχνίδι από τις δύο ομάδες, πολλά φάουλ και πολλή δύναμη. Όμως ο Λιονέλ Μέσι ήταν αυτός που έδωσε τη λύση και ξεκλείδωσε την άμυνα του Μεξικό καθώς στο 64’ με δυνατό συρτό σουτ άνοιξε το σκορ μέσα σε αποθέωση (1-0).

Το Μεξικό δεν μπόρεσε να αντιδράσει και στο 87’ ο 21χρονος Έντσο Φερνάντες που είχε μπει λίγο νωρίτερα αλλαγή με εκπληκτικό σουτ σφράγισε την πρώτη νίκη της Αργεντινής στη διοργάνωση (2-0).

Ο Ιταλός ρέφερι Ντανιέλε Ορσάτο «κιτρίνισε» τους Αραούχο, Μοντίλ, Γκουτιέρες, Ερέρα.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ε. Μαρτίνες, Μοντίλ (63’ Μολίνα), Οταμέντι, Μαρτίνες, Ακούνια, Ντε Πολ, Ροντρίγκες (56’ Φερνάντες), Ντι Μαρία (69’ Ρομέρο), Μέσι, Μακ Άλιστερ (69’ Παλάσιος), Λ. Μαρτίνες (63’ Αλβαρες)

ΜΕΞΙΚΟ: Οτσόα, Μόντες, Αραούχο, Μορένο, Άλβαρες (64’ Χιμένες), Ερέρα, Γκουαρδάδο (41’ Γκουτιέρες), Τσάβες, Γκαγιάρδο, Λοσάνο (73’ Αλβαράδο), Βέγκα (64’ Αντούνα).

*Η βαθμολογία του ομίλου:
1.Πολωνία 2-0 4
2.Σ. Αραβία 2-3 3
3.Αργεντινή 3-2 3
4.Μεξικό 0-2 1

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο