fbpx

Γαλλία-Δανία 2-1: Με ηγέτη και σκόρερ τον Εμπαπέ η Γαλλία στους «16»

Γαλλία-Δανία 2-1: Με ηγέτη και σκόρερ τον Εμπαπέ η Γαλλία στους «16»

Ο Κιλιάν Εμπαπέ με δύο γκολ οδήγησε τη Γαλλία στο «2 στα 2» στην 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Μουντιάλ 2022, καθώς οι παγκόσμιοι πρωταθλητές νίκησαν 2-1 τη Δανία κι εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους «16» της διοργάνωσης.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο αξιώσεων. Η Γαλλία είχε την υπεροχή, οι Δανοί περίμεναν να κλέψουν και να βγουν στην αντεπίθεση αλλά από ευκαιρίες τίποτα το ιδιαίτερο. Ο Εμπαπέ ήταν μπλοκαρισμένος και μόνο ο Ντεμπελέ προσπαθούσε να δημιουργήσει κινδύνους αλλά οι συμπαίκτες του δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν. Στο 23’ ο Ραμπιό απείλησε με κεφαλιά αλλά ο Σμάιχελ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ στο 30’ από έξοχη προσπάθεια του Ντεμπελέ ο Εμπαπέ αμαρκάριστος στο πέναλτι σούταρε στα ύψη…

Στο β’ μέρος συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο ο αγώνας με τον Γκριεζμάν να χάνει τη μεγάλη ευκαιρία στο 60’ σουτάροντας απελπιστικά άουτ. Όμως στο επόμενο λεπτό από καταπληκτικό «1-2» των Ερναντέζ και Εμπαπέ ο τελευταίος με σουτ άνοιξε το σκορ για την Γαλλία (1-0).

Η Δανία προσπάθησε να αντιδράσει και ανέβηκε προκειμένου να πιέσει για την ισοφάριση και την πέτυχε σύντομα. Στο 68’ από κόρνερ του Έρικσεν ο Άντερσεν πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Α. Κρίστενσεν με νέα κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Γιορίς για το 1-1. Οι Δανοί πήραν αέρα και στο 72’ λίγο έλειψε να κάνουν την ολική ανατροπή αλλά το σουτ του Λίντστρεμ έσωσε ο Γιορίς.

Οι φάσεις άρχισαν να γίνονται πιο πολλές με τους Τσουαμενί και Μπρέθγουεϊτ να απειλούν εκατέρωθεν στο 76’ και στο 81’ αντίστοιχα. Όμως στο 86’ ο Κίλιαν Εμπαπέ ξαναχτύπησε. Από σέντρα του Γκριεζμάν ο κορυφαίος επιθετικός στον κόσμο με τον… μηρό έγραψε το 2-1 σημειώνοντας το 14ο γκολ του στα τελευταία 12 παιχνίδια του με τη Γαλλία και συνολικά 31ο με τους «Μπλε»!

Ο Πολωνός διαιτητής Σιμόν Μαρτσίνιακ «κιτρίνισε» τους Α. Κρίστενσεν, Κορνέλιους, Κουντέ.

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Κουντέ, Βαράν (74’ Κονατέ), Ουπαμεκανό, Τ. Ερναντέζ, Τσουαμενί, Ραμπιό, Ντεμπελέ (74’ Κομάν), Γκριεζμάν (91’ Φοφανά), Εμπαπέ, Ζιρού (62’ Τουράμ).

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Άντερσεν, Νέλσον, Α. Κρίστενσεν, Μάλε, Έρικσεν, Ρ. Κρίστενσεν (91’ Μπαχ), Χόιμπιεργκ, Ντάμσγκααρντ (73’ Ντόλμπεργκ), Κορνέλιους (46’ Μπρέθγουεϊτ), Λίνστρεμ (85’ Νόργκααρντ).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο