fbpx

Πολωνία-Σαουδική Αραβία 2-0: Έμεινε ζωντανή η Πολωνία

Πολωνία-Σαουδική Αραβία 2-0: Έμεινε ζωντανή η Πολωνία

Η Πολωνία κατάφερε σε ένα τρελό ματς να νικήσει τη Σαουδική Αραβία 2-0 στην 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Μουντιάλ 2022.

Η Σαουδική Αραβία με τον αέρα από την επική νίκη επί της Αργεντινής, μπήκε με φορά στο ματς και στο πρώτο 20λεπτο «έπνιξε» την Πολωνία που προσπαθούσε με νύχια και δόντια να κρατήσει τους Άραβες μακριά από τον Σέζνι. Ο Πολωνός γκολκίπερ μάλιστα χρειάστηκε να κάνει δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις σε ισάριθμα σουτ του Κάνο για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Οι Πολωνοί που εμφανίστηκαν αγχωμένοι στο ματς, ισορρόπησαν τα πράγματα μετά το 20’, όχι γιατί ανέβασαν απόδοση αλλά γιατί δεν μπορούσαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό οι αντίπαλοί τους. Είχαν μια κεφαλιά του Μίλικ που έσωσε πριν τη γραμμή ο Αλ Σεχρί αλλά δυσκολεύονταν να διασπάσουν την άμυνα της Σ. Αραβίας.

Μετά το 30’ η Πολωνία άρχισε να γίνεται επικίνδυνη και να πιέζει τους Σαουδάραβες κι αυτή η πίεση έφερε το 1-0 όταν από προσπάθεια και ασίστ του Λεβαντόφσκι ο Ζιελίνσκι με κεραυνό από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ στο 39’. Το ματς πήρε φωτιά και στις καθυστερήσεις η Σ. Αραβία κέρδισε πέναλτι μέσω VAR σε μαρκάρισμα του Μπιέλικ στον Αλ Νταουσάρι αλλά ο Σέζνι απέκρουσε το χτύπημα του τελευταίου και στη συνέχεια και το σουτ του Αλ Μπουράικ.

Στο 2ο ημίχρονο η Σαουδική Αραβία ήταν καταιγιστική με την Πολωνία να αμύνεται όπως όπως χωρίς να μπορεί να κρατήσει λίγο την μπάλα. Μεγάλες ευκαιρίες έχασαν οι Αλ Νταουσάρι και Κάνο με την Πολωνία κόντρα στη ροή του ματς να έχει δοκάρι το 63’ σε κεφαλιά του Μίλικ. Και τρία λεπτά μετά ο Λεβαντόφσκι πλάσαρε και η μπάλα από την απόκρουση του Αλοβάις βρήκε για 2η φορά τα δοκάρια του. Όμως στο 82’ ο Λεβαντόφσκι εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Αλ Μάλκι, του έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε για το 2-0 και το πρώτο δικό του γκολ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου φθάνοντας τα 77 με την εθνική του ομάδα, τελειώνοντας έτσι το ματς …

Ο Βραζιλιάνος ρέφερι Βίλτον Σαμπάιο έβγαζε εύκολα κίτρινες κάρτες (Κίβιορ, Κας, Μίλικ, Αλ Μάλκι, Αλ Αμρί, καθώς και στον βοηθό προπονητή των Σαουδαράβων).

ΠOΛΩΝΙΑ: Σέσνι, Μπερεσίνσκι, Γκλικ, Κίβιο, Κας, Καμίνσκι, Κριχόβιακ, Φρανκόβσκι, Μπιέλικ, Ζιελίνσκι (63’ Καμίνσκι), Μίλικ, Λεβαντόβσκι.

Σ. ΑΡΑΒΙΑ: Αλοβάις, Αμπουλαϊχί, Αμπντουλχαμίντ, Αλ Αμρί, Αλ Μπουραΐκ (65’ Αλ Γκαράμ), Αλ Μπουραϊκάν, Αλ Μάλκι (85’ Ν. Νταουσάρι), Κάνο, Αλ Νταουσάρι, Αλ Νατζί (46’ Αλ Αμπίντ, 93′ Μπαχμπρί), Αλ Σεχρί (85’ Αλ Ομπούντ).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο