fbpx

Τυνησία-Αυστραλία 0-1: Νίκησε και πάει σε… τελικό με Δανία

Τυνησία-Αυστραλία 0-1: Νίκησε και πάει σε… τελικό με Δανία

Η Αυστραλία νίκησε 1-0 την Τυνησία και πάει σε τελικό με τη Δανία για πρόκριση στους 16

Ζωντανή στη διεκδίκηση της πρόκρισης στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου έμεινε η Αυστραλία χάρη στη νίκη της 1-0 επί της Τυνησίας. Με τους τρεις βαθμούς έπιασε τη Γαλλία, που αγωνίζεται αργότερα και προετοιμάζεται για τον τελικό της ερχόμενης Τετάρτης κόντρα στη Δανία. Από την άλλη πλευρά, η Τυνησία αδίκησε τον εαυτό της, καθώς είχε σε μεγάλο κομμάτι του ματς την κατοχή της μπάλας, αλλά της έλλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και στην εκτέλεση. Έτσι, οι Αφρικανοί έμειναν στον έναν πόντο και μπορούν να ελπίζουν μόνο σε… απανωτά θαύματα.

Το ματς κρίθηκε στο 23’. Από σέντρα του Γκούντγουϊν, η μπάλα κόντραρε και αφού γκέλαρε στο έδαφος, πήγε συστημένη στο κεφάλι του Μίτσελ Ντιουκ, ο οποίος με γυριστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο φινάλε του ημιχρόνου, η Τυνησία απείλησε δις, στο 43’ με τον Ντρέγκερ και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μσακνί, αλλά και οι δύο αστόχησαν. Στο 71’ ο Λέκι βρέθηκε μισό βήμα πίσω από την μπάλα, φάτσα με την κενή εστία, ενώ στο 72’ το σουτ του Μσακνί μπλόκαρε ο Ράιαν.

Η Τυνησία συνέχισε να πιέζει στο δεύτερο ημίχρονο. Έχασε, μάλιστα, στο 88’ σημαντική ευκαιρία με τον Καζρί, ο οποίος πλάσαρε στην αγκαλιά του Ράιαν. Κυρίως, όμως, οι Αφρικανοί επιδόθηκαν σε γεμίσματα, τα οποία εύκολα ή δύσκολα απομάκρυναν οι Αυστραλοί.

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Λαϊντουνί, Αμπντί και Σασί.

ΤΥΝΗΣΙΑ: Νταμέν, Ταλμπί, Μεριά, Μπρον (73’ Κεσχρίντα), Αμπντί, Ντρέγκερ (46’ Σασί), Σχιρί, Λαϊντουνί (67’ Καζρί), Σλιτί, Μσακνί, Τζεμπαλί (73’ Κενισί).

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Κάρασιτς (75’ Ντέγκενγκ), Σουτάρ, Ρόουλς, Μπέχικ, ΜακΓκι (64’ Χρούστιτς), Μοόι, Ίρβιν, Λέκι (85’ Μάκους), Γκούντγουιν (85’ Μαμπίλ), Ντιουκ (64’ ΜακΚλάρεν).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο