fbpx

Ιαπωνία–Κόστα Ρίκα 0-1: Τους “ξέραναν” και έβαλαν φωτιά στον 5ο όμιλο

Ιαπωνία–Κόστα Ρίκα 0-1: Τους “ξέραναν” και έβαλαν φωτιά στον 5ο όμιλο

Στο Αχμέντ μπιν Αλί Στάδιο η Κόστα Ρίκα σήκωσε κεφάλι, μετά τα εφτά γκολ που δέχθηκε από την Ισπανία, και νίκησε 1-0 την Ιαπωνία, που είχε κάνει το μπαμ την 1η αγωνιστική επικρατώντας με 2-1 της Γερμανίας. Μετά το «τρίποντο» της ομάδας του Λουίς Φερνάντο Σουάρεθ ο 5ος όμιλος πήρε φωτιά και όλα είναι ανοιχτά.

Ιδανικό για… ύπνο ήταν το πρώτο ημίχρονο με τους δύο τερματοφύλακας να είναι θεατές. Ούτε μία τελική προσπάθεια εντός εστίας δεν έγινε και από τις δύο ομάδες, οι οποίες ήθελαν να εξασφαλίσουν ότι δεν θα δεχθούν γκολ.

Στο 3’ σουτ του Ντοάν έφυγε απελπιστικά άουτ. Την ίδια τύχη είχε στο 35’ σουτ του Κάμπελ. Η Ιαπωνία ήταν το φαβορί στο συγκεκριμένο παιχνίδι και έπρεπε να δημιουργήσει φάσεις, ωστόσο δεν μπορούσε να προκαλέσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Η Κόστα Ρίκα ήταν εμφανές ότι ήθελε να χτυπήσει στην κόντρα, αλλά δεν έβγαλε ούτε μία αντεπίθεση. Ηταν με διαφορά το χειρότερο ημίχρονο από τους αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα στο Μουντιάλ.

Κόντρα στη ροή

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Χατζίμε Μοριγιάσου έκανε δύο αλλαγές και η ομάδα του έγινε πιο πιεστική. Στο 46’ σουτ του Mορίτα από τα όρια της περιοχής απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο ο Νάβας και στο 48’ ο Κάλβο έκοψε με τάκλιν σουτ του Εντο.

Στο 57’ ο Σόμα τα έκανε όλα σωστά, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ. Η Ιαπωνία είχε τον έλεγχο του αγώνα και έψαχνε το γκολ που θα της έδινε το δεύτερο «τρίποντο» και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Κόστα Ρίκα όχι μόνο αμυνόταν με επιτυχία, αλλά στο 81’ κόντρα στη ροή του αγώνα σκόραρε.

Ο Φούλερ έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με αριστερό σουτ νίκησε τον Γκόντα και έκανε το 0-1. Στο 88’ ο Νάβας πραγματοποίησε άλλη μία μεγάλη επέμβαση. Ο Μιτόρα έκανε εξαιρετική προσπάθεια, έστρωσε την μπάλα στον Καμάντα το σουτ του οποίου εξουδετέρωσε ο έμπειρος τερματοφύλακας.

Γκολ: 81Φούλερ
Διαιτητής: ΜάικλΌλιβερ (Αγγλία)
Κίτρινες: Γιαμάνε, Ιτακούρα, Εντο /Κοντρέρας, Μπόργκες, Κάλβο.  

ΙΑΠΩΝΙΑ: Γκόντα, Γιοσίντα, Ιτακούρα, Γιαμάνε (61’ Μιτόμα), Ναγκατόμο (46’ Χιρόκι Ιτο), Έντο, Μορίτα, Καμάντα, Ντοάν (67’ Τζούντα Ιτο), Σόμα (82’ Μιναμίνο), Ουεντά (46’ Ασάνο).

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Ντουάρτε, Κάλβο, Γουάστον, Οβιέδο, Μπόργκες (89’ Σάλας), Τεγιέδα, Φούλερ Σπενς, Τόρες (64’ Αγκιλέρα), Κάμπελ (95’ Σακόν), Κοντρέρας (64’ Μπένετ).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο