fbpx

Βέλγιο–Μαρόκο 0-2: Νέα έκπληξη στο Μουντιάλ έβαλε φωτιές στον 6ο όμιλο

Βέλγιο–Μαρόκο 0-2: Νέα έκπληξη στο Μουντιάλ έβαλε φωτιές στον 6ο όμιλο

Νέα «βόμβα» στο Παγκόσμιο Κύπελλο με το Μαρόκο να «καθαρίζει» το Βέλγιο (2-0) και να βάζει φωτιές στον 6ο όμιλο.

Η αφρικανική ομάδα επικράτησε δίκαια, ενώ ο αντίπαλος της έδειξε πως δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και απειλείται με αποκλεισμό.

Το Βέλγιο ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι, αλλά «ξόδεψε» δύο μεγάλες ευκαιρίες και ο αντίπαλος του σταδιακά ισορρόπησε.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 5’ με τον τερματοφύλακα του Μαρόκο να νικά σε τετ α τετ τον Μπατσουαγί.

Στο 17’ το Βέλγιο έχασε νέα ευκαιρία με τον Ονανά, ενώ στο 21’ ο Ζίγιεχ πήγε να «κρεμάσει» τον Κουρτουά, αλλά αστόχησε.

Η αφρικανική ομάδα απείλησε στο 35’. Ο Χακίμι έφυγε στην αντεπίθεση, πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, όμως το τελείωμα του δεν ήταν καλό.

Στο 39’ ο Ντε Μπρόινε εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Ζίγιεχ σκόραρε, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε, μετά από την χρήση του VAR, καθώς ο Σάις ήταν σε θέση οφσάιντ και ήταν μπροστά στον Κουρτουά.

Χρυσές αλλαγές

Στο 52’ ο Μουνίρ απέκρουσε το σουτ του Εντέν Αζάρ, ενώ στο 57’ ο Μπουφάλ αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο και οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ, χωρίς να δημιουργούν πολλές φάσεις. Τελικά τη λύση για το Μαρόκο έδωσε μία στημένη φάση. Στο 73’ ο Σαμπίρι εκτέλεσε απευθείας φάουλ και έκανε το 0-1.

Το Βέλγιο έψαχνε απάντηση, πέρασε στο ματς και ο Λουκάκου, ωστόσο όχι μόνο δεν ισοφάρισε, αλλά δέχθηκε και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις. Στο 92’ ο Ζίγιεχ γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Αμπουκλάλ που επίσης είχε περάσει ως αλλαγή έκανε το 0-2.

Γκολ: /73’ Σαμπίρι, 92’ Αμπουκλάλ

Διαιτητής: Σέζαρ Αρτούρο Ράμος (Μεξικό)

Κίτρινες: Ονανά/Σαμπίρι

Βέλγιο: Κουρτουά, Μενιέ (80’ Λουκάκου), Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Καστάνιε, Ονάνα (60’ Τίλεμανς), Βίτσελ, Τ. Αζάρ (75’ Τροσάρ), Ε. Αζάρ (60’ Μέρτενς), Ντε Μπρόινε, Μπατσουαγί (75’ Ντε Κέτελαρ).

Μαρόκο: Μουνίρ, Χακίμι (67’ Σαμπίρι), Αγκέρ, Σάις, Μαζράουι, Άμραμπατ, Ουνάχι, Αμαλάχ (67’ Αλάχ), Μπουφάλ (72’ Αμπουκλάλ), Ζίγιεχ, Εν Νεσίρι (72’ Χαμνταλάχ).

**Ο Μπόνο (τερματοφύλακας του Μαρόκου) ενώ ήταν στην ενδεκάδα και στην ανάκρουση των εθνικών ύμνων, αντικαταστάθηκε πριν τη σέντρα από τον δεύτερο γκολκίπερ, Μουνίρ! Κι αυτό διότι είχε στομαχικές διαταραχές!

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο