fbpx

Νότια Κορέα-Γκάνα 2-3: Πήραν το θρίλερ οι Αφρικανοί

Νότια Κορέα-Γκάνα 2-3: Πήραν το θρίλερ οι Αφρικανοί

Η Γκάνα νίκησε μετά από συγκλονιστικό μτς με 3-2 τη Νότιο Κορέα κι έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στη 2η φάση του Μουντιάλ σε αντίθεση με τους Ασιάτες που βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός συνέχειας της διοργάνωσης μετά και την 2η αγωνιστική του 8ου ομίλου.

Άκρως αποτελεσματική η Γκάνα σε ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας βρέθηκε να προηγείται στο πρώτο μέρος με 2-0 στις δυο πρώτες τελικές της (τρείς είχε όλες κι όλες στο πρώτο ημίχρονο)! Κι όλα αυτά απέναντι στη Νότιο Κορέα που είχε στο πρώτο 20λεπτο καθολική υπεροχή αλλά ήταν φλύαρη, ανούσια και ακίνδυνη, παρά την καλή απόδοση του Χουάνγκ του Ολυμπιακού. Η Γκάνα στη πρώτη επίσκεψη στα καρέ των Νοτιοκορεατών άνοιξαν το σκορ με σουτ του Σαλισού στο 24’ και στη 2η τελική τους στο 34’ με κεφαλιά του Κουντούς έκαναν και το 2-0.

Στο β’ μέρος στο 53’ η Ν. Κορέα έχασε την πρώτη της ευκαιρία στο ματς αλλά την κεφαλιά του Σονγκ έδιωξε εντυπωσιακά ο Ζιγκί. Το γκολ άλλαξε την ψυχολογία των Ασιατών και στο 58’ από σέντρα του Γιν-Σού, ο Τσο που είχε μπει αλλαγή στο ημίχρονο, με χαμηλή κεφαλιά μείωσε σε 2-1 και έβαλε φωτιά στο παιχνίδι. Και τρία λεπτά μετά πάλι ο Τσο πάλι με κεφαλιά, πάλι από σέντρα του Γιν-Σου, έφθασε στην ανατροπή ισοφαρίζοντας σε 2-2. Όμως η Γκάνα αντέδρασε άμεσα και στο 68’ ο Κουντούς και πάλι με συρτό σουτ από αδράνεια της άμυνας της Κορέας έδωσε ξανά προβάδισμα στη Γκάνα με 3-2. Στο 74’ ο Σαλισού έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Λι. Παρά την πολιορκία της Κορέας η Γκάνα άντεξε και πήρε το τρίποντο.

Ο Αγγλος διαιτητής Αντονι Τέιλορ «κιτρίνισε» τους Γκουόν, Αμαρτέι, Λάμπτεϊ, Γιν-Σου.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Γκιου, Μουν, Μιν-Τζάε, Γκουόν, Γιν-Σου, Ίνμπομ, Γιάνγκ (90’ Χουόν), Γου-Γιόνγκ (55’ Λι), Σον, Σονγκ (79’ Ουί Τζο), Γου Γιάνγκ (46’ Σανγκ).

ΓΚΑΝΑ: Ζιγκί, Λάμπτεϊ (78’ Οντόι), Σαλισού, Μενσά (88’ Μπαμπά), Αμαρτέι Ντάνιελ, Πάρτεϊ, Κουντούς (83’ Ντζικού), Σαμέντ, Ζ. Αγιού (78΄Κιερέ), Α. Αγιού (78’ Σουλειμανά), Γουίλιαμς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο