fbpx

Πορτογαλία-Ουρουγουάη 2-0: Ο Μπρούνο Φερνάντες την έστειλε στους «16» του Μουντιάλ

Πορτογαλία-Ουρουγουάη 2-0: Ο Μπρούνο Φερνάντες την έστειλε στους «16» του Μουντιάλ

Με ηγέτη και σκόρερ τον Μπρούνο Φερνάντες η Πορτογαλία νίκησε 2-0 την Ουρουγουάη στην 2η αγωνιστική του 8ου ομίλου και προκρίθηκε μετά τη Γαλλία και τη Βραζιλία στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Η Πορτογαλία είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του Ροτσέτ. Αντίθετα, η Ουρουγουάη που έδωσε χώρο στην αντίπαλο της, είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία σε κατά μέτωπο προσπάθεια του Μπετανκούρ που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πλάσαρε αλλά ο Ντιόγκο Κόστα με την έξοδο του έδωσε τους Πορτογάλους.

Στο β’ μέρος η Πορτογαλία ευτύχησε να ανοίξει νωρίς (53’) το σκορ με ένα τυχερό γκολ από σέντρα του Μπρούνο Φερνάντες προς τον Ρονάλντο που πήδηξε για κεφαλιά αλλά δεν τη βρήκε, όμως η μπάλα με τα φάλτσα που είχε κατέληξε στα δίχτυα του Ροτσέτ (1-0).

Η Ουρουγουάη ανέλαβε την πρωτοβουλία για να φτάσει στην ισοφάριση και στο 75’ λίγο έλειψε να τα καταφέρει αλλά το σουτ του Γκόμες που μόλις είχε μπει στο ματς σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε, ενώ στο 78’ ο Σουάρες από το ένα μέτρο έστειλε την μπάλα άουτ και στο 80’ ο Βαλβέρδε με τη σειρά του έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία που έσωσε ο Ντιόγκο Κόστα. Κι αφού η Ουρουγουάη έχασε τις ευκαιρίες, η Πορτογαλία στο 90’ κέρδισε πέναλτι με τον Φερνάντες (χέρι Χιμένες), το οποίο εκτέλεσε ο πολυτιμότερος παίκτης των Πορτογάλων στη διοργάνωση ίδιος κι έγραψε το τελικό 2-0, ενώ στο 98′ ο ίδιος είχε και σουτ στο δοκάρι κι έχασε το χατ τρικ.

Ο Ιρανός ρέφερι Αλιρέζα Φαγκανί «κιτρίνισε» τους Ολιβέρα, Μπετανκούρ, Νέβες, Φέλιξ,

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Κανσέλο, Πέπε, Ντίας, Μέντες (42’ Γκερέιρο), Νέβες (69’ Λεάο), Σίλβα, Φερνάντες, Καρβάλιο (82’ Παλίνια), Φέλιξ (82’ Ματέους), Ρονάλντο (82’ Ράμος).

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Ροτσέτ, Χιμένες, Γκοντίν (62’ Πελίστρι), Κοάτες, Βαρέλα, Ολιβέρα, Μπεντανκούρ, Βαλβέρδε, Βεσίνο (62’ Αρασκαέτα), Νούνιες (73’ Γκόμες), Καβάνι (73’ Σουάρες).

*Η βαθμολογία του ομίλου (2 αγώνες):

Πορτογαλία 5-2 6

Γκάνα 5-5 3

Ουρουγουάη 0-2 1

Ν. Κορέα 2-3 1

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο