fbpx

Βραζιλία – Ελβετία 1-0: Ο Κασεμίρο με τελείωμα… Νεϊμάρ την οδήγησε στους «16» του Μουντιάλ

Βραζιλία – Ελβετία 1-0: Ο Κασεμίρο με τελείωμα… Νεϊμάρ την οδήγησε στους «16» του Μουντιάλ

Τα επιθετικά… υπερόπλα της Βραζιλίας δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε βάρος της Ελβετίας και τη λύση έδωσε ο Κάρλος Ενρίκε Κασεμίρο.

Ο 30χρονος μέσος με… τελείωμα (του απόντα) Νεϊμάρ την οδήγησε στη νίκη (1-0) και στην πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ. Η ομάδα του Τίτε έγραψε ιστορία, αφού για 17ο συνεχόμενο παιχνίδι σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι αήττητη, επίδοση που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη Εθνική.

Της έλειπε ο Νεϊμάρ

Στο πρώτο 45λεπτο η Βραζιλία δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και δεν λειτούργησε μεσοεπιθετικά, χωρίς την παρουσία του Νεϊμάρ. Κι αυτό είναι ένα δείγμα για το πόσο σημαντική είναι η παρουσία του στην ενδεκάδα της «σελεσάο».

Η Ελβετία στάθηκε αξιοπρεπέστατα σε αυτό το διάστημα και δεν κινδύνεψε με εξαίρεση μία προσπάθεια του Βινίσιους. Αυτή έγινε στο 27’. Ο Ραφίνια από δεξιά έκανε τη σέντρα στην απέναντι πλευρά προς τον Βινίσιους, ο οποίος δεν βρήκε σωστά τη μπάλα και ο Ζόμερ έδιωξε σε κόρνερ. Μέχρι τότε δεν είχε δημιουργηθεί στο ματς άλλη φάση για γκολ.

Στο 31’ σουτ του Ραφίνια κατέληξε στα χέρια του Ελβετού γκολκίπερ που δεν ανησύχησε.

Κάτι που δεν είχαμε δει ξανά μέχρι τώρα σε αγώνα στο Κατάρ συνέβη στο «Stadium 974»

λίγο πριν το φινάλε του πρώτου 45λεπτου. Υπήρξε πτώση της τάσης του ρεύματος με τα φώτα να σβήνουν για λίγα δευτερόλεπτα!

Δεν μέτρησε

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους στο ματς μπήκε ο Ροντρίγκο αντί του Πακετά για να γίνει πιο επιθετική η ομάδα.

Στο 57’ ο Βινίσιους έβγαλε εξαιρετική σέντρα, όμως ο Ριτσάρλισον δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα. Κάτι που έκανε στο 64΄ ο επιθετικός της Ρεάλ, αλλά στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οφσάιντ Ριτσάρλισον και το γκολ της Βραζιλίας δεν μέτρησε.

Ο χρόνος κυλούσε και οι λατινοαμερικάνοι δεν μπορούσαν να «δουν» δίκτυα. Ο Τίτε «φρέσκαρε» κι άλλο την επίθεση, ρίχνοντας στο ματς και τους Ζεζούς, Αντονι.

Εσπασε το τοίχος

Οι Ελβετοί είχαν στήσει ένα τοίχος μπροστά από την εστία του Ζόμερ και δεν ήταν εύκολο για τον αντίπαλο τους να πατήσει περιοχή.

Στο 81’, μετά από καραμπόλες, ο Μπρούνο Γκιμαράες έπιασε την κεφαλιά με τον Ζόμερ να μπλοκάρει την μπάλα.

Το τοίχος έσπασε στο 83’. Ο Ροντρίγκο «τσίμπησε» την μπάλα και μέσα από την περιοχή ο Κασεμίρο με ένα τέλειο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Στο 87΄ο Ζόμερ νίκησε τον Ροντρίγκο, ο οποίος δεν μπόρεσε να πλασάρει εύστοχα ούτε στο 94’, καθώς απομάκρυνε την μπάλα ο Ακάνζι.

Γκολ: 83’ Κασεμίρο

Διαιτητής: Ίβαν Σίσνερος (Ελ Σαλβαδόρ)

Κίτρινες: Ρίντερ /Φρεντ

Bραζιλία: Αλισον, Μιλιτάο, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Σάντρο (86’ Τέλες), Κασεμίρο, Φρεντ (68’ Μπρούνο Γκιμαράες), Πακετά (46’ Ροντρίγκο), Βινίσιους, Ραφίνια (73’ Αντονι), Ριτσάρλισον (73’ Ζεζούς).

Eλβετία: Ζόμερ, Ροντρίγκες, Ελβέντι, Ακάνζι, Βίντμερ (86’ Φράι), Φρόιλερ, Τσάκα, Ρίντερ (59’ Στέφεν), Σόου (75’ Εμπισέρ), Βάργκας (59’ Φερνάντες), Εμπολό (76’ Σεφέροβιτς).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο