fbpx

Εκουαδόρ-Σενεγάλη 1-2: Τα λιοντάρια προκρίθηκαν πανάξια στους «16»

Εκουαδόρ-Σενεγάλη 1-2: Τα λιοντάρια προκρίθηκαν πανάξια στους «16»

Η Σενεγάλη είχε μέταλλο, νίκησε 2-1 το Εκουαδόρ και προκρίθηκε πανάξια στους «16» του Μουντιάλ. Το γκολ – πρόκριση πέτυχε ο αρχηγός και ψυχή της ομάδας, ο Καλιντού Κουλιμπαλί. Ο Ισημερινός περνούσε και με ισοπαλία, ωστόσο πλήρωσε την τακτική του.

Η Σενεγάλη το 2002 κατάφερε να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου πραγματοποιώντας μια φοβερή πορεία στην παρθενική της συμμετοχή στη διοργάνωση, οπότε η συμμετοχή της στους «16» στο Κατάρ δεν είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της. Πέρασε ως δεύτερη και θα αντιμετωπίσει τον πρώτο από τον όμιλο της Αγγλίας.

Είχαν άγχος

Η αφρικανική ομάδα ήθελε μόνο τη νίκη για να προκριθεί στην επόμενη φάση και μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Στο 3’ ο Γιάκομπς γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο αμαρκάριστος Γκέιγ σούταρε ελάχιστα άουτ από πλεονεκτική θέση.

Στο 9’ ο Σαμπαλί πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ντία, ο οποίο βρέθηκε τετ α τετ με τον Γκαλίντες, ωστόσο αστόχησε.

Η Σενεγάλη έκανε τη μία επίθεση μετά την άλλη, αλλά οι επιθετικοί της προφανώς από άγχος δεν είχαν «καθαρό» μυαλό για να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα. Ο Ισημερινός αμυνόταν με επιτυχία και οι παίκτες του ήταν προσηλωμένοι τακτικά.

Στο 25’ ο Σαρ πέρασε όποιον αντίπαλο βρήκε από αριστερά, σούταρε, αλλά η μπάλα βρήκε στο πόδι του Τόρες και έφυγε κόρνερ.

Πέναλτι

Η Σενεγάλη, παρ’ ότι κυριαρχούσε δεν μπορούσε να σκοράρει. Η λύση τελικά ήρθε από την άσπρη βούλα. Στο 42’ ο Ινκαπιέ έπεσε άτσαλα πάνω στον Σαρ και τον ανέτρεψε με τον διαιτητή να σφυρίζει άμεσα πέναλτι. Ο 24χρονος επιθετικός της Γουότφορντ στο 44’ εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και ευστόχησε (0-1).

Στις καθυστερήσεις ο Βαλένσια έσπρωξε τον Σαμπαλί κι αυτός τον κλώτσησε, αλλά ο ρέφερι δεν έβγαλε ούτε κάρτα.

Άλλαξαν ρόλους

Το Εκουαδόρ έπαιξε παθητικό ποδόσφαιρο και το πλήρωσε στην εκπνοή του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να επιτεθεί για να φτάσει στην ισοφάριση που θα του έδινε την πρόκριση. Από το πάγκο ήρθαν οι Σιφουέντες, Σαρμιέντο και οι νοτιοαμερικάνοι έγιναν πιο πιεστικοί στην επίθεση. Στην ουσία άλλαξαν ρόλους οι αντίπαλοι.

Ο Ισημερινός έφτασε στην ισοφάριση στο 67’ με κοντινό πλασέ του Καϊσέδο (1-1), ωστόσο η Σενεγάλη απάντησε σχεδόν άμεσα. Στο 70’ η μπάλα βρήκε το σώμα του Βαλένσια, στρώθηκε στον Κουλιμπαλί που με σουτ έσωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του (1-2).

Στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε ροντέο. Στο 78’ ο Πρεσιάδο πάσαρε με το κεφάλι στον Πλάτα, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 82’ ο Ντία πάτησε περιοχή, αλλά αστόχησε.

Γκολ: 67’ Καϊσέδο / 44’ πεν. Σαρ, 70’ Κουλιμπαλί
Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπάν (Γαλλία)
Κίτρινη: /Ι. Γκέιγ

Εκουαδόρ: Γκαλίντες, Εστουπινιάν, Ινκαπιέ, Τόρες, Πρεσιάδο (85’ Πορόσο), Γκρουέσο (46’ Σιφουέντες), Καϊσέδο, Φράνκο (46’ Σαρμιέντο), Βαλένσια, Πλάτα, Εστράδα (64’ Ρεάσκο).

Σενεγάλη: Μεντί, Ντιαλό, Τζέικομπς, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί, Π. Γκέιγ, Σις (75’ Μεντί), Σαρ, Ι. Γκέιγ, Εντιαγιέ (75’ Ντιένγκ), Ντία (95’ Σισέ).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο