fbpx

Ουαλία – Αγγλία 0-3: Τα τρία λιοντάρια «κατάπιαν» τους Ουαλούς και βλέπουν… μακριά

Ουαλία – Αγγλία 0-3: Τα τρία λιοντάρια «κατάπιαν» τους Ουαλούς και βλέπουν… μακριά

Η Αγγλία έκανε επίδειξη δύναμης και φιλοδώρησε με τριάρα την Ουαλία (3-0), εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στο 2ο όμιλο του Μουντιάλ και την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Εκεί θα συναντήσει τη Σενεγάλη και είναι το φαβορί του ζευγαριού.

Η νίκη κρίθηκε στο δεύτερο ημίχρονο σε ένα ξέσπασμα των «τριών λιονταριών» που είχαν για πρωταγωνιστή τους τον Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος σκόραρε δύο φορές. Ο 25χρονος στράικερ έφτασε τα τρία γκολ στο τουρνουά και έγινε ο πρώτος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που πετυχαίνει τόσα γκολ σε Μουντιάλ μετά τον τεράστιο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον το 1966.

Τέσσερις αλλαγές

Σε ροτέισον προχώρησε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, αφού μετά τα παιχνίδια με Ιράν και ΗΠΑ, όπου χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα, έκανε τέσσερις αλλαγές.

Ράσφορντ και Φόντεν πλαισίωσαν τον αρχηγό Κέιν στην επίθεση, ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Κάιλ Γουόκερ παρότι προέρχεται από τραυματισμό. Θέση βασικού είχε και ο Χέντερσον που αγωνίστηκε στον άξονα ως τρίτος χαφ. Τρίπιερ, Σακά, Μάουντ και Στέρλινγκ είναι οι τέσσερις που έχασαν τη θέση τους στο αρχικό σχήμα των «τριών λιονταριών».

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά και στο 10’ η Αγγλία έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Ο Κέιν έβγαλε πάσα «πάρε-βάλε» στον Ράσφορντ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Γουόρντ και δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Ο τερματοφύλακας της Ουαλίας διάβασε τη φάση, βγήκε από την εστία του και απέκρουσε την μπάλα.

Στο 15’ ο Φόντεν μάζεψε το ριμπάουντ, σούταρε συρτά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Η Αγγλία δεν μπορούσε να δημιουργήσει με ευκολία φάσεις και ο αντίπαλός της κρατούσε την μπάλα μακριά από την εστία του. Μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λέπτου απείλησε άλλες δύο φορές με τους Φόντεν (38’) και Ράσφορντ (40’). Ο επιθετικός της Γιουνάιτεντ επιχείρησε να βρει δίκτυα με ψαλιδάκι, αλλά ήταν άστοχος.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Ουαλία είχε την πρώτη της καλή στιγμή. Ο Τζο Αλεν βρέθηκε αμαρκάριστος με την μπάλα έξω από την περιοχή, δοκίμασε το πόδι του, όμως ήταν άστοχος.

«Καθάρισε» σε ένα δίλεπτο

Το παιχνίδι τελείωσε στην ουσία στο δίλεπτο 50’-51’, όπου η Αγγλία πέτυχε δύο γκολ. Το σκορ άνοιξε στο 50’ ο Ράσφορντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ (0-1) και στο επόμενο λεπτό ο Φόντεν, μετά από ασίστ του Κέιν, έκανε το 0-2.

Η Ουαλία αντέδρασε και στο 55’ το σουτ του Τζέιμς πέρασε άουτ, αλλά ο Ράσφορντ ήταν ασταμάτητος και στο 68’ με ωραία προσπάθεια και σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ευθύνη έχει ο Γουόρντ, καθώς η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του. Στο 72’ ο Ράσφορντ έψαξε το χατ – τρικ, αλλά αυτή τη φορά τον σταμάτησε ο Γουόρντ, ο οποίος στο 77’ νίκησε και τον Μπέλινγκχαμ.

Στο 92’ η μπάλα στρώθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής στον αμαρκάριστο Στόουνς, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Γκολ: /50’, 68’ Ράσφορντ, 51’ Φόντεν.
Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβακία)
Κίτρινες: /Τζέιμς, Ράμσεϊ.

Ουαλία: Γουόρντ, Μέπαμ, Ρόντον, Ντέιβις (59’ Μορέλ), Αμπάντου, Νέκο Γουίλιαμς (36’ λόγω τραυμ. Ρόμπερτς), Άλεν (81’ Κόλγουιλ), Ράμσεϊ, Τζέιμς (77’ Χ. Γουίλσον), Μπέιλ (46’ Τζόνσον), Μουρ.

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ (57’ Αλεξάντερ – Αρνολντ), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο (65’ Τρίπιερ), Ράις (57’ Φίλιπς), Χέντερσον, Μπέλιγχαμ, Φόντεν, Ράσφορντ (76΄Γκρίλις), Κέιν (57’ Γουίλσον).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο