fbpx

Ιαπωνία – Ισπανία 2-1: Απίστευτοι καμικάζι εκτέλεσαν και τους Ιβηρες, πανάξια στους «16» του Μουντιάλ

Ιαπωνία – Ισπανία 2-1: Απίστευτοι καμικάζι εκτέλεσαν και τους Ιβηρες, πανάξια στους «16» του Μουντιάλ

Μυθική ανατροπή και νίκη για την Ιαπωνία που μετά τη Γερμανία, γονάτισε και τη φλύαρη Ισπανία, επικρατώντας πανάξια με 2-1.

Οι Μπλε Σαμουράι κατέκτησαν την πρώτη θέση στον 5ο όμιλο και στους «16» θα αντιμετωπίσουν την Κροατία, ενώ ο αντίπαλος τους θα αναμετρηθεί με το Μαρόκο.

Οι Ιβηρες από το ξεκίνημα του ματς έκλεισαν τον αντίπαλο τους στην περιοχή του και προσπαθούσαν να τον «τρυπήσουν» για να βρεθούν σε θέση βολής. Οι παίκτες του Χατζίμε Μοριγιάσου είχαν το μυαλό τους πως θα κλέψουν την μπάλα για να επιτεθούν κι αυτό στο πρώτο 45λεπτο έγινε μία φορά.

Στο 7΄, μετά από λάθος κοντρόλ του Μπουσκέτς και κόντρες, η μπάλα στρώθηκε στον Ιτο, ο οποίος σούταρε από διαγώνια θέση και ήταν άστοχος.

Γκολ Νο30

Το σκορ άνοιξε στο 11’. Ο Αθπιλικουέτα έβγαλε γλυκιά σέντρα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και ο Μοράτα με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1). Ο έμπειρος φορ έφτασε τα 30 γκολ σε 60 παιχνίδια κι έμεινε μόνος στην 5η θέση της λίστας των σκόρερ της Ισπανίας, αφήνοντας πίσω του τον Φερνάντο Ιέρο. Οι Νταβίδ Βίγια (59), Ραούλ (44), Φερνάντο Τόρες (38) και Νταβίδ Σίλβα (35) βρίσκονται στις τέσσερις πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας.

Στο 23’ ο Γκάβι έβγαλε κάθετη πάσα στον σκόρερ που σούταρε, αλλά αυτή τη φορά ο Γκόντα απέκρουσε την μπάλα.

Η Ισπανία είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, ωστόσο δεν μπορούσε να πατήσει με απειλητικές διαθέσεις στην περιοχή του Γκόμα. Μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λεπτου το έκανε μία φορά στο 42’, όμως το σουτ του Ολμο σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών.

Τα πάνω – κάτω

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ιάπωνες ντύθηκαν καμικάζι και ανέτρεψαν τα δεδομένα του αγώνα μέσα σε ένα τετράλεπτο, πιάνοντας στον ύπνο τους Ισπανούς που πίστεψαν ότι θα κάνουν… περίπατο.

Στο 48’ ο Ντόαν έπιασε δυνατό σουτ και νίκησε τον Σιμόν ισοφαρίζοντας σε 1-1. Πριν συνέλθουν οι Ιβηρες δέχθηκαν και δεύτερο χτύπημα. Στο 51’ ο Μιτόμα γύρισε την μπάλα (είχε βγει άουτ) και ο Τανάκα από κοντά την έστειλε με το γόνατο στα δίκτυα ανατρέποντας το αποτέλεσμα (2-1). Το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, αλλά αυτός που αποφασίζει είναι ο διαιτητής.

Ο Λουίς Ενρίκε αναγκάστηκε να κάνει αλλαγές για να φρεσκάρει την ενδεκάδα του, αλλά η Ισπανία δεν μπορούσε να δημιουργήσει ρήγματα στο πολυπρόσωπο τείχος των Ιαπώνων. Ο χρόνος κυλούσε και οι τυπικά γηπεδούχοι όχι μόνο κρατούσαν τη νίκη, αλλά στο 82’ ο Ιτο έφυγε στην κόντρα, όμως έμεινε από δυνάμεις και δεν μπόρεσε να εκτελέσει.

Στο 90’ ο Ολμο σούταρε με καλές προϋποθέσεις, όμως δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει.

Η Ιαπωνία νίκησε με ανατροπή την Ισπανία, όπως έκανε και στο παιχνίδι με τη Γερμανία και απέδειξε ότι τα φαβορί είναι μόνο στα χαρτιά.

Γκολ: 48’ Ντόαν, 51’ Τανάκα/11’ Μοράτα

Διαιτητής: Βίκτορ Γκόμες (Νότια Αφρική)

Κίτρινες: Ικατούρα, Tανιγκούτσι, Γιοσίντα/

ΙΑΠΩΝΙΑ: Γκόντα, Ικατούρα, Γιοσίντα, Τανιγκούτσι, Ίτο, Μορίτα, Τανάκα (87’ Εντο), Ναγκατόμο (46’ Μιτόμα), Καμάντα (68’ Τομιγιάσου), Μαέντα (62’ Ασάνο), Κούμπο (46’ Ντόαν).

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Αθπιλικουέτα (46’ Καρβαχάλ), Ρόδρι, Π. Τόρες, Μπαλντέ (68’ Αλμπα), Γκάβι (68’ Φατί), Μπουσκέτς, Πέδρι, Γουίλιαμς (57’ Φ. Τόρες), Μοράτα (57΄Ασένσιο), Όλμο

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο