fbpx

Καναδάς – Μαρόκο 1-2: Νίκη – πρωτιά και πρόκριση για τα «λιοντάρια του Άτλαντα»

Καναδάς – Μαρόκο 1-2: Νίκη – πρωτιά και πρόκριση για τα «λιοντάρια του Άτλαντα»

Μεγάλη επιτυχία για το Μαρόκο, το οποίο νίκησε τον Καναδά (2-1) και προκρίθηκε πρώτο από τον 6ο όμιλο στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Κροατία.

Τραγικό λάθος

Τα «λιοντάρια του Άτλαντα» μπήκαν δυνατά στο ματς στοχεύοντας σε ένα γρήγορο γκολ που θα τους έδινε και αβαντάζ για τη νίκη κόντρα στον αδιάφορο βαθμολογικά αντίπαλο τους.

Το σκορ άνοιξε στο 6’ από γκάφα του Μπόργιαν. Ο Τζόνστον του γύρισε με κακό τρόπο την μπάλα και ο τερματοφύλακας του Καναδά την… έστρωσε στον Ζίγιεχ. Ο 29χρονος επιθετικός σε ρυθμό προπόνησης τον κρέμασε και έκανε το 0-1.

Το γκολ του Ζίγιεχ έδωσε αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες του, οι οποίοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, στο 15’ λίγο έλειψε να έρθει η ισοφάριση. Ο Καναδάς βγήκε στην αντεπίθεση, ο Λάριν έκανε την παράλληλη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Μπιουκάναν δεν βρήκε όπως θα ήθελε την μπάλα με προβολή και η ευκαιρία χάθηκε.

Στο 23’ το Μαρόκο βρέθηκε αγκαλιά με τη νίκη. Μετά από βαθιά μπαλιά του Χακίμι στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, ο Εν Νεσίρι έμεινε όρθιος από τα μαρκαρίσματα και με δυνατό σουτ νίκησε τον Μπόργιαν (0-2). Ο 25χρονος στράικερ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Μαρόκου που σκοράρει σε δύο τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο 33’ το Μαρόκο απείλησε και πάλι με τον Σαμπίρι, ο οποίος σούταρε πάνω στα σώματα αμυνόμενων από πλεονεκτική θέση.

Στο 40΄ο Καναδάς μείωσε το σκορ με αυτογκόλ. Ο Αντεκούγκμπε σέντραρε στην περιοχή, ο Αγκέρ βρήκε άθελα του τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του Μπόνο που δεν κατάφερε να την απομακρύνει.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Εν Νεσίρι σκόραρε και πάλι, αλλά το γκολ ακυρώθηκε με υπόδειξη του επόπτη για οφσάιντ.

Δοκάρι

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε στα πρώτα 15 λεπτά, ωστόσο ο Καναδάς ήταν σαφώς βελτιωμένος και δεν τα είχε παρατήσει. Ο προπονητής του στο 60’ έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές για να δώσει νέα πνοή στην ομάδα του.

Το Μαρόκο έπαιζε με τη φωτιά και στο 71΄οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν δοκάρι. Ο Χάτσινσον με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, στην επιστροφή της μπάλας ο Τζόνστον πήρε το ριμπάουντ, αλλά αστόχησε από το ένα μέτρο! Κάπου εκεί τελείωσε και το παιχνίδι…

Γκολ: 40’ αυτ. Αγκουέρντ /4’ Ζίγιεχ, 23’ Εν Νεσίρι

Διαιτητής: Ράφαελ Κλάους (Βραζιλία)

Κίτρινες: Χόιλετ, Οσόριο, Αντεκούγκμπε, Βιτόρια/

Καναδάς: Μπόργιαν, Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Χόιλετ (77’ Γουόδερσπουν), Οσόριο (65’ Λαρέα), Κέι (60’ Χάτσινσον), Αντεκουγκμπέ (60’ Κονέ), Μπιουκάναν, Ντέιβις, Λάριν (60’ Ντέιβιντ).

Μαρόκο: Μπόνο, Χακίμι (85’ Τζαμπράν), Αγκέρ, Σάις, Μαζράουι, Άμραμπατ, Σαμπίρι (65’ Αμαλάχ), Ουνάχι (77’ Ελ Γιαμίκ), Μπουφάλ (65’ Αμπουκλάλ), Ζίγιεχ (77’ Χαμνταλάχ), Εν Νεσίρι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο