fbpx

Κόστα Ρίκα-Γερμανία 2-4: Σοκ για τη Γερμανία που νίκησε αλλά αποκλείστηκε!

Κόστα Ρίκα-Γερμανία 2-4: Σοκ για τη Γερμανία που νίκησε αλλά αποκλείστηκε!

Νίκη-θρίλερ αλλά χωρίς αντίκρισμα για τη Γερμανία επί της Κόστα Ρίκα με 4-2 στην 3η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Μουντιάλ 2022.

Αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με τη νίκη της Ιαπωνίας επί της Ισπανίας, άφησε τους Γερμανούς εκτός Μουντιάλ!

Το εντυπωσιακό της αναμέτρησης ήταν ότι η 38χρονη Στεφανί Φραπάρ έγινε η πρώτη γυναίκα ρέφερι που σφύριξε σε παιχνίδι Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ ήταν 4η στον αγώνα Μεξικό – Πολωνία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Φραπάρ πλαισίωσαν ακόμα δυο γυναίκες διαιτητές, αφού βοηθοί της ήταν η Νεούζα Μπακ από τη Βραζιλία και η Κάρεν Ντίας Μεδίνα από το Μεξικό.

Η Γερμανία που χρειαζόταν μόνο νίκη για την πρόκριση αλλά που ήθελε να μη χάσει η Ισπανία, μπήκε αφιονισμένη στο ματς και μόλις στο 10′ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Γκνάμπρι από σέντρα του Ράουμ. Τα “πάντσερ” κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο με 70%-30% κατοχή μπάλας και 7-0 τελικές στο 25λεπτο! Εχασαν ευκαιρίες για το 2-0, ενώ η Κόστα Ρίκα απείλησε στο 44′ με τον Φούλερ μετά από σοβαρό λάθος της γερμανικής άμυνας και σωτήρια επέμβαση του Νόιερ.

Στο 2ο ημίχρονο η Γερμανία πίεσε για δεύτερο γκολ αλλά αυτό το σημείωσε η Κόστα Ρίκα με τον Τεχέδα στο 58′ που πήρε το ριμπάουντ μετά από επέμβαση του Νόιερ (1-1)!

Στο 61′ ο Μουσιάλα σημάδεψε το δοκάρι του Νάβας και στο 68′ σουτ του ίδιου βρηκε ξανα το δοκάρι! Κι ενώ οι Γερμανοί σημάδευαν τα δοκάρια, οι Κοσταρικανοί πέτυχαν τη μεγάλη ανατροπή με τον Ντουάρτε στο 70′. Ομως δεν χάρηκαν πολύ αφού στο 72′ ο Χάβερτζ ισοφάρισε 2-2. Στο 75′ ο Φίλκρουγκ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-2 των Γερμανών (έσωσε ο Νάβας), όμως ο Χάβερτζ και πάλι έκανε ανατροπή στην ανατροπή (3-2) στο 85′ και στο 91′ ο Φίλκρουγκ έκανε μέσω VAR το τελικό 4-2 αλλά δεν έφτανε στη Γερμανία να πάρει την πρόκριση…

Η Γαλλίδα Φραπάρ έδειξε κίτρινη στον Ντουάρτε.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Ντουάρτε, Γουόστον, Βάργκας, Φούλερ (74′ Ματαρίτα), Μπόρχες, Τεχέδα 93′ Κοντρέρας), Οβιέδο (93′ Γουίλσον), Αγκιλέρα (46′ Σάλας), Κάμπελ, Βενέγας 74′ Μπένετ).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Ζίλε, Ρίντιγκερ, Ράουμ (67′ Γκέτσε), Γκιντογκάν (55′ Φίλκρουγκ), Γκορέτσκα (46′ Κλόστερμαν), Γκναμπρί, Μουσιάλα, Σανέ, Μίλερ (67′ Χάβερτζ).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο