fbpx

Γκάνα-Ουρουγουάη 0-2: Θαύμα Ν. Κορέας, αποκλεισμός Ουρουγουάης

Γκάνα-Ουρουγουάη 0-2: Θαύμα Ν. Κορέας, αποκλεισμός Ουρουγουάης

Ενα ακόμη φινάλε θρίλερ στην τελευταία αγωνιστική και του 8ου ομίλου, με την Ουρουγουάη να μένει εκτός για ένα γκολ σε σχέση με τη Ν. Κορέα, παρά τη νίκη της επί της Γκάνας.

Οσο για την Γκάνα το εχει η μοίρα της να αποκλείεται από τους Ουρουγουανούς εξ αιτίας ενός πέναλτι…

Θυμίζουμε ότι στο Μουντιάλ του 2010 στη Ν. Αφρική, ο Λουίς Σουάρες είχε αποκρούσει με το χέρι βέβαιο γκολ – πρόκριση της Γκάνας στο 120′ του προημιτελικού. Ομως ο Ασαμόα Γκίαν που εκτέλεσε το πέναλτι, αστόχησε κι έστειλε τη “σελέστε” στα ημιτελικά και την Γκάνα σπίτι της, με τους Ουρουγουανούς να αποθεώνουν τον Σουάρες που με το χέρι έσωσε την εθνική του!

Στα καθ’ ημάς, το ματς πήρε φωτιά στο 19′ όταν ο Ροσέτ ανέτρεψε τον Κούντους και το πέναλτι που καταλογίστηκε μέσω VAR εκτέλεσε ο Α. Αγιού αλλά ο Ροσέτ απέκρουσε (21′)! Στο 23′ το πλασέ του Νούνιες έσωσε πριν τη γραμμή ο Σαλισού. Και στο 26′ η ψυχωμένη Ουρουγουάη άνοιξε το σκορ. Σουτ του Σουάρες, απόκρουση του Ζιγκί και ο Αρασκαέτα με κεφαλιά έκανε το 1-0. Με καλή ψυχολογία η “σελέστε” πέτυχε και το 2-0 στο 32′ ξανά με το Αρασκαέτα με καταπληκτικό σουτ από ασίστ του Σουάρες.

Στο β’ μέρος η Ουρουγουάη διαχειρίστηκε το 2-0 με την Γκάνα να μην μπορεί να βρει γκολ ειδικά στο τελευταίο 15λεπτο του ματς. Ομως η νίκη της Ν. Κορέας επί της Πορτογαλίας ανάγκασε στις καθυστερήσεις την Ουρουγουάη να κυνηγήσει και 3ο γκολ προκειμένου να έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων απο τη Ν. Κορέα, αλλά δεν τα κατάφερε…

Ο Γερμανός διαιτητής Ντάνιελ Σίμπερτ “κιτρίνισε” τους Νούνιες, Σαλισού, Χιμένες, Καβάνι, Σεϊντού.

ΓΚΑΝΑ: Ζιγκί, Σεϊντού, Αμαρτέι, Σαλισού, Ραχμάν, Παρτέι, Σαμέντ, Κούντους, Αντ. Αγιού (46′ Μπουκαρί), Τζ. Αγιού (46′ Σουλεμανά), Γουίλιαμς.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Ροσέτ, Βαρέλα, Χιμένες, Κόατες, Ολιβέρα, Πελίστρι (66′ Ντε λα Κρουζ), Βαλβέρδε, Μπεντανκούρ (32′ Βεσίνο), Αρασκαέτα, Σουάρες (66′ Καβάνι), Νούνιες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο