fbpx

Ν. Κορέα – Πορτογαλία 2-1: Στις καθυστερήσεις εκτέλεσε τους Ίβηρες και πέρασε στους «16»

Ν. Κορέα – Πορτογαλία 2-1: Στις καθυστερήσεις εκτέλεσε τους Ίβηρες και πέρασε στους «16»

Με μία εκπληκτική ενέργεια στις καθυστερήσεις του Σον Χέουνγκ-Μιν, ο οποίος έδωσε ασίστ μισό γκολ που αξιοποίησε ο Χε Τσαν Χουάνγκ, η Νότια Κορέα νίκησε την Πορτογαλία (2-1) και προκρίθηκε ως δεύτερη από τον 8ο όμιλο στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι Ιβηρες πέρασαν πρώτοι και θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση τον δεύτερο από τον όμιλο της Βραζιλίας, θέση την οποία διεκδικούν η Ελβετία, η Σερβία και το Καμερούν.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, παρ’ ότι είχε προκριθεί ήδη ξεκίνησε φουλ επιθετικά και πέτυχε ένα γρήγορο γκολ. Το σκορ άνοιξε στο 5’. Ο Πέπε τροφοδότησε με βαθιά μπαλιά τον Νταλότ, ο αμυντικός της Γιουνάιτεντ πάτησε περιοχή από δεξιά και γύρισε στον επερχόμενο Όρτα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Οι Κορεάτες δεν είχαν στον πάγκο τους τον άλλοτε προπονητή του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο, ο οποίος αποβλήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι με την Γκάνα και κάθισε στην εξέδρα. Σταδιακά άρχισαν να κερδίζουν μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και η ισοφάριση ήρθε στο 27’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Ρονάλντο και στρώθηκε στον Κιμ Γιούνγκ Γουόν, ο οποίος δεν «πέταξε» το δώρο και εκτέλεσε από κοντά τον Ντιόγο Κόστα (1-1).

Στο 35’ σουτ του Νταλότ απέκρουσε ο Κιμ Σονγκ-Γκιού, ενώ στο 40’ ο Σον επιχείρησε να αιφνιδιάσει από μακριά τον Ντιόγκο Κόστα, όμως δεν τα κατάφερε.

Οι Ιβηρες έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ στο 42’. Ο Κιμ απέκρουσε το μακρινό σουτ του Βιτίνια και στην επαναφορά της μπάλας ο Ρονάλντο αστόχησε με κεφαλιά ψαράκι.

Δικαίωση στα χασομέρια

Η Πορτογαλία μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, κυριάρχησε και προσπαθούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ. Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Σον έφυγε στην αντεπίθεση στο 56’, σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στα πόδια του Αντόνιο Σίλβα. Ο άσος της Τότεναμ απείλησε και στο 66’, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο επόμενο λεπτό ο μέσος του Ολυμπιακού Χουάνγκ έπιασε δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Ντιόγο Κόστα αποσόβησε τον κίνδυνο.

Η Κορέα ήθελε το δεύτερο γκολ για να πάρει την πρόκριση και πίεζε. Ωστόσο, έπρεπε να είχε ρισκάρει περισσότερο και να έπαιζε πιο επιθετικά.

Στο 74’ ο Κανγκ Ιν Λι εκτέλεσε απευθείας φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Κόστα.

Στο 81’ πέρασε στο ματς και ο επιθετικός του Ολυμπιακού, ο Oυί Τζο Χουάνγκ.

Τη διαφορά στο παιχνίδι έκανε το αστέρι της Κορέας, ο Σον. Στο 91’ έκανε κούρσα πάνω από 40 μέτρα, έφτασε έξω από την περιοχή και μοίρασε ασίστ «πάρε –βάλε» στον Χε Τσαν Χουάνγκ, ο οποίος με σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (2-1).

Γκολ: 27’ Κιμ Γιουνγκ Γουόν, 91’ Χε Τσαν Χουάνγκ /5’ Ορτα

Διαιτητής: Φακούντο Τέγιο (Αργεντινή).

Κίτρινες: Κανγκ Ιν Λι, Χε Τσαν Χουάνγκ

Νότια Κορέα: Κιμ Σονγκ-Γκιου, Γιν-Σου Κιμ, Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ, Χουάνγκ Ίνμπομ, Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο (93’ Γιου Μιν Τσο), Λι Γάεσουνγκ (66’ Χε Τσαν Χουάνγκ), Κιμ Μουν Χουάν, Κανγκ-Ιν Λι (81’ Χο Σον), Κιμ Γιούνγκ-Γκουόν (81’ Ουί-Τζο Χουάνγκ), Κουνγκ-Γον Γουόν.

Πορτογαλία: Ντιόγο Κόστα, Κανσέλο, Πέπε, Αντόνιο Σίλβα, Νταλότ, Νέβες (65’ Λεάο), Ματέους Νούνιες (65’ Παλίνια), Ζοάο Μάριο (82’ Μπερνάρντο Σίλβα), Βιτίνια (82’ Καρβάλιο), Όρτα, Ρονάλντο (65’ Αντρέ Σίλβα).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο