fbpx

Μαρόκο-Ισπανία 3-0 στα πέναλτι: Θρίαμβος για Μαρόκο, τιμωρία για Ισπανία

Μαρόκο-Ισπανία 3-0 στα πέναλτι: Θρίαμβος για Μαρόκο, τιμωρία για Ισπανία

Ιστορικές στιγμές ζει το Μαρόκο, μετά από την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ομάδα του Βάλιντ Ρεγκρανκούθ απέκλεισε στα πέναλτι ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, την Ισπανία και επιβεβαίωσε όσους υποστήριζαν πριν από την έναρξη του Μουντιάλ ότι πλησιάζει η ώρα των Αφρικανών. Με ήρωα τον τερματοφύλακα Μπόνο, που αγωνίζεται στη Σεβίλλη, το Μαρόκο νίκησε 3-0 στα πέναλτι (0-0 κ.α., παρ.) και προετοιμάζεται για την κορυφαία στιγμή της ποδοσφαιρικής ιστορίας του.

Από την άλλη πλευρά, οι Ισπανοί αποδείχθηκαν κατώτεροι των προσδοκιών. Την πάτησαν όπως το 2018 στη Ρωσία, αλλά και στο Euro του 2020, δηλαδή, ένα χρόνο νωρίτερα. Τότε που ο Λουίς Ενρίκε έβαλε τους παίκτες του να χτυπήσουν 1.000 πέναλτι. Αν το έπραξαν, δεν έμαθαν. Αν δεν τον άκουσαν, τότε καλώς την πάτησαν. Ούτε μία φορά δεν βρήκαν στόχο οι Ισπανοί και, μάλιστα, τα δύο πρώτα πέναλτι έχασαν οι Σαράμπια και Σολέρ, που μπήκαν στο γήπεδο γι’ αυτό τον λόγο. Για να εκτελέσουν!

Το Μαρόκο μπήκε πιο ζωηρά στο ματς. Με τον Μπουφάλ κινητήριο μοχλό και τον Χακίμι να πλαγιοκοπεί, οι Αφρικανοί ταλαιπώρησαν τους Ισπανούς. Είναι ενδεικτικό ότι υποχρέωσαν πολλές φορές τον Γκάβι να γυρίζει πίσω για να προσφέρει κάλυψη στον Γιορέντε, με συνέπεια να μη συμμετέχει στην οργάνωση του παιχνιδιού, την ημέρα που έγινε ο νεότερος παίκτης που παίζει σε νοκ άουτ ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά από τον Πελέ. Ο Σιμόν, ωστόσο, νίκησε τον Μαζραουί και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπουφάλ δεν μπόρεσε να σκοράρει. Οι Μαροκινοί απείλησαν άμεσα και στο 43’ η κεφαλιά του Αγκουέερτ έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η μπάλα πέρασε στα πόδια των Ισπανών. Είχαν οι Ίβηρες την πρωτοβουλία, αλλά χωρίς να απειλεί άμεσα. Εξαίρεση αποτέλεσε η μεγάλη ευκαιρία με τον Όλμο στο 55’ που έφερε μία εξαιρετική επέμβαση του Μπόνο. Ο τερματοφύλακας του Μαρόκου έδειξε τα αντανακλαστικά του και στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν έδιωξε σε κόρνερ έξυπνο φάουλ του Όλμο.

Στην παράταση, το Μαρόκο έχασε μία τεράστια ευκαιρία με τον Τσεντίρα στο 104’. Ο φορ της αφρικανικής ομάδας βγήκε μόνος του απέναντι στον Σιμόν, αλλά ο Βάσκος τερματοφύλακας απέκρουσε με το πόδι. Είχε άλλη μία προϋπόθεση απειλής ο Τσεντίρα, αλλά απέτυχε να κρατήσει την μπάλα και η παράταση ολοκληρώθηκε με ένα εξ επαφής σουτ του Σαράμπια, που βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του εξουδετερωμένου Μπόνο. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Εκεί που μίλησε ο Μπόνο!

Η διαδικασία των πέλαντι:

Σαμπίρι 1-0
Σαράμπια δοκάρι
Ζίγετς 2-0
Σολέρ απέκρουσε ο Μπόνο
Μπενούν απέκρουσε ο Σιμόν
Μπουσκέτς απέκρουσε ο Μπόνο
Χακίμι 3-0

ΜΑΡΟΚΟ: Μπόνο, Χακιμί, Αγκουέρντ (84’ Ελ Γιαμίκ), Σαΐς, Μαζραουί (82’ Ατιάτ Αλάλ), Ουναχί (120’ Μπενούν), Αμραμπάτ, Αμαλάχ (82’ Τσεντίρα), Ζιγές, Εν Νεσιρί (82’ Σαμπίρι), Μπουφάλ (66’ Εζ Αμπντέ)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Γιορέντε, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα (98’ Μπαλντέ), Γκάβι (63’ Σολέρ), Μπουσκέτς, Πέδρι, Τόρες (75’ Ν. Γουίλιαμς, 118’ Σαράμπια), Ασένσιο (63’ Μοράτα), Όλμο (98’ Φατί)

Διαιτητής: Φερνάντο Αντρές Ραπαλίνι

Κίτρινες: Λαπόρτ (77’), Σαϊς (90’)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο