fbpx

Επιστρέφει… για πάντα στη Β. Ιρλανδία ο Μάικλ Ονίλ

Επιστρέφει… για πάντα στη Β. Ιρλανδία ο Μάικλ Ονίλ

Ο Μάικλ Ονίλ συμφώνησε και επιστρέφει στον πάγκο της Βόρειας Ιρλανδίας και αυτή τη φορά θα είναι -τουλάχιστον βάσει συμβολαίου- για πολύ καιρό!

Ο 53χρονος τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο 5,5 ετών και αντικαθιστά τον Ιαν Μπάρακλαφ, ο οποίος απολύθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, έχοντας μόλις τέσσερις νίκες σε 22 αγώνες ως ομοσπονδιακός προπονητής.

Η πρώτη θητεία του Ονίλ στην εθνική Βόρειας Ιρλανδίας άρχισε το 2011 και είχε ως αποκορύφωμα τη συμμετοχή της ομάδας στα τελικά του EURO 2016 (πρώτη παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση μετά από 30 χρόνια), όπου έφτασε ως τους «16». Το 2019 ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε την αγγλική Στόουκ Σίτι, όμως παρέμεινε παράλληλα ως ομοσπονδιακός και έφερε την ομάδα του ως τα μπαράζ για πρόκριση στο EURO 2020. Τον Απρίλιο του 2020, μετά την αναβολή των πλέι-οφ λόγω της πανδημίας, ο Ονίλ παραιτήθηκε και αντικαταστάθηκε από τον Μπάρακλαφ.

Η Βόρεια Ιρλανδία θα αντιμετωπίσει στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024 τη Δανία, τη Φινλανδία, στη Σλοβενία, το Καζακστάν και το Σαν Μαρίνο. Οπως όμως εξήγησε ο εκτελεστικός διευθυντής της ομοσπονδίας, Πάτρικ Νέλσον, η νέα συνεργασία με τον Ονίλ έχει ως ορίζοντα το EURO 2028, στο οποίο η Βόρεια Ιρλανδία ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει κάποιους αγώνες, στο πλαίσιο της κοινής υποψηφιότητας του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο