fbpx

Βόμβα στο πρωτάθλημα της SL1: Αν ο Ολυμπιακός Β’ αποχωρήσει από την SL2, τότε από την Κύρια Ομάδα θα αφαιρεθούν 5 βαθμοί  

Βόμβα στο πρωτάθλημα της SL1: Αν ο Ολυμπιακός Β’ αποχωρήσει από την SL2, τότε από την Κύρια Ομάδα θα αφαιρεθούν 5 βαθμοί  

Ο Ολυμπιακός Β’ αποχώρησε από τον αγώνα με την Καλλιθέα και θα του επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές, δηλαδή θα χάσει τους 3 βαθμούς στα χαρτιά, θα του αφαιρεθούν πέντε βαθμοί από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας2 και θα του επιβληθεί πρόστιμο μέχρι 200.000 ευρώ.

Προ ημερών η Πειραϊκή ΠΑΕ είχε εκδώσει ανακοίνωση με αφορμή τη διαιτησία στο παιχνίδι της με το Αιγάλεω, εξαπολύοντας επίθεση κατά πάντων και αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη SL2. Αν η απειλή υλοποιηθεί, τότε από την Κύρια Ομάδα θα αφαιρεθούν πέντε βαθμοί από το πρωτάθλημα της SL1.

Στο άρθρο 2παρ.7 του κανονισμού Β’ ομάδων αναφέρονται τα ακόλουθα: «Σε περίπτωση που μια ΠΑΕ προβεί στη δήλωση συμμετοχής του παρόντος και αυτή γίνει δεκτή από τη Super League 2, (με σχετική αναφορά στην προκήρυξη και την έγκριση αυτής από την ΕΠΟ, κατά τα ανωτέρω), δε θα δικαιούται να αποχωρήσει ή να μη συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο στο Πρωτάθλημα Super League2 των αγωνιστικών περιόδων 2021-2022, 2021-2022 και 2023-2024. Σε περίπτωση παραβίασης της εν λόγω υποχρέωσης τότε θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης πέντε (-5) βαθμών από την Κύρια Ομάδα αυτής και προστίμου εκατό χιλιάδες (100.000,00) Ευρώ εις βάρος της οικείας ΠΑΕ, με απόφαση του Πειθαρχικού Οργάνου της SL1, για κάθε αγωνιστική περίοδο που δεν θα συμμετάσχει. Σε περίπτωση που η Β’ ομάδα δεν θα λάβει μέρος έως 2 αγώνες καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE 2 που συμμετάσχει, τότε δεν θα έχει εφαρμογή η ανωτέρω διάταξη περί επιβολής ποινών, αλλά τα όσα ορίζονται στο άρθρο 17 του ΚΑΠ».

Ο ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΣΙΟΣ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο