fbpx

Super League: 7 ομάδες σε 14 αγωνιστικές με 16 προπονητές!

Super League: 7 ομάδες σε 14 αγωνιστικές με 16 προπονητές!

Κάποιες (αρνητικές) παραδόσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα καλά κρατούν δεκαετίες ολόκληρες και από ότι φαίνεται θα συνεχίσουν για πολλά χρόνια ακόμα…

Ο λόγος για τις συνεχείς αλλαγές προπονητών, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά για τους συλλόγους. Κι επειδή η υπομονή είναι άγνωστη λέξη στους Ελληνες παράγοντες, οι προπονητές από τη μέρα που αναλαμβάνουν ξέρουν ότι κάθονται σε… ηλεκτρική καρέκλα. 

Σε βάθος χρόνων έχουμε δει να απολύονται προπονητές ακόμη και πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις των συλλόγων, άλλοι να απολύονται στην πρώτη γκέλα, την 1η αγωνιστική, άλλοι αφού κάτσουν στον πάγκο 3-4 ματς. Από όλα έχεις ο ελληνικός ποδοσφαιρικός μπαξές. Κάθε καλοκαίρι λέμε ότι ο τάδε προπονητής δεν θα προλάβει την… παρέλαση (28η Οκτωβρίου) θέλοντας να ειρωνευτούμε την… γαϊδουρινή (για τα ελληνικά δεδομένα) υπομονή των παραγόντων αλλά ακόμα κι αυτό τα τελευταία χρόνια, έχει αλλάξει, αφού οι ομάδες διώχνουν  τους προπονητές τους από την προετοιμασία ακόμα!

Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο και απαράλλαχτο και φέτος, καθώς με τη λήξη του Α’ γύρου της Super League οι έξι από τις 14 ομάδες άλλαξαν προπονητές και ορισμένες όχι μια φορά αλλά δύο, ενώ με την έναρξη του Β’ γύρου οι ομάδες που άλλαξαν προπονητή έγιναν επτά με τελευταίο θύμα τον Ηρακλή Μεταξά στον Αστέρα Τρίπολης τον οποίο διαδέχτηκε ο Ακης Μάντζιος. Εν ολίγοις μέσα σε 4 μήνες ή 14 αγωνιστικές το 50% των ομάδων της Λίγκας άλλαξε τεχνικό στον πάγκο, ενώ ένας ακόμη ο Σπανός του Ιωνικού υπέβαλλε παραίτηση η οποία δεν έγινε δεκτή κι έτσι συνεχίζει στο τιμόνι της ομάδας.. Συνολικά: 7 ομάδες, 14 αγωνιστικές, 16 προπονητές! Απίστευτο κι όμως ελληνικό…

Από τα τέλη Αυγούστου που ξεκίνησε το πρωτάθλημα και μέχρι σήμερα έχουμε 7 ομάδες που συνεχίζουν με τους ίδιους προπονητής στον πάγκο: Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς), ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου), ΑΕΚ (Αλμέιδα), Παναιτωλικός (Αναστασίου), Ατρόμητος (Κόλμαν), ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος) και Ιωνικός (Σπανός).

-Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο πρωτάθλημα με τον 3ο προπονητή στη σεζόν! Ξεκίνησε στην Ευρώπη με τον Πέδρο Μαρτίνς ο οποίος απολύθηκε (1/8) πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και τον αντικατέστησε ο Κάρλος Κορμπεράν που πρόλαβε να μείνει στον πάγκο για περίπου 40 ημέρες πριν αντικατασταθεί κι αυτός (μετά την ήττα στο «Κλ. Βικελίδης» από τον Αρη με ανατροπή μάλιστα) και αναλάβει για δεύτερη φορά τις τύχες των «ερυθρολεύκων» ο Μίτσελ Γκονζάλεθ.

-Ο Αρης ξεκίνησε με υψηλούς στόχους τη σεζόν αλλά πολύ σύντομα ο Χερμάν Μπούργος αποτέλεσε παρελθόν και ανέλαβε προσωρινά ο Απόστολος Τερζής, άνθρωπος των ειδικών αποστολών για τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης. Λίγο αργότερα την ομάδα ανέλαβε ο Βρετανός Αλαν Πάρντιου.

-Ο ΟΦΗ ξεκίνησε τη σεζόν με τον Νίκο Νιόπλια αλλά η συνεχιζόμενη κακή πορεία της ομάδας οδήγησε στο διαζύγιο. Ετσι μετά από ενάμιση χρόνο αποχώρησε και έδωσε τη θέση του στον Λιθουανό Βάλντας Νταμπράουσκας.

-Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε τη σεζόν με τον Γιάννη Ταουσιάνη, τον άνθρωπο που τον ανέβασε ξανά στην μεγάλη κατηγορία, όμως στις 22 Σεπτεμβρίου έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα της Βοιωτίας και στη θέση του ανέλαβε ο Γιάσμινκο Βέλιτς..

-Ο Βόλος του Μπέου έκανε ρεκόρ πιο σύντομης παραμονής σε πάγκο ομάδας της Super League. Ο Γάλλος Οσβαλντ Τανσό  ήρθε το καλοκαίρι στον Βόλο, όμως απολύθηκε μετά το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Αστέρα Τρίπολης! Για τύχες του Βόλου ανέλαβε ο Κώστας Μπράτσος.

-Η Λαμία ξεκίνησε με τον κόουτς που την έσωσε πέρσι, τον Ιταλό Τζανλούκα Φέστα αλλά με τη λήξη του α’ γύρου έφυγε κι αυτός και στη θέση του ανέλαβε ο Σάββας Παντελίδης.

-Τελευταία ομάδα (μέχρι την επόμενη ) που άλλαξε προπονητή όπως προαναφέραμε είναι ο Αστέρας Τρίπολης με τον Ακη Μάντζιο που ανέλαβε μεσοβδόμαδα στη θέση του Ηρακλή Μεταξά.

Μετά από όλα αυτά, ποιος έχει σειρά;

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο