fbpx

Μπέιλ: Το τέλος μιας θρυλικής καριέρας χωρίς να είναι θρύλος

Μπέιλ: Το τέλος μιας θρυλικής καριέρας χωρίς να είναι θρύλος

Το καλοκαίρι του 2007 η Τότεναμ αγοράζει από τη Σαουθάμπτον έναν πολλά υποσχόμενο 18χρονο Ουαλό, εν ονόματι Γκάρεθ Μπέιλ.

Ο νεαρός αυτός, κάνει το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Τότεναμ εκείνον τον Αύγουστο, αλλά λίγο καιρό μετά προκύπτει ένα αναπάντεχο πρόβλημα και πολλοί πιστεύουν πως είναι γρουσούζης. Στα πρώτα 24 παιχνίδια του για το πρωτάθλημα η Τότεναμ δεν κερδίζει ούτε ένα και η κατάρα κάνει δυο χρόνια να σπάσει.

Σύμφωνα με τον Χάρι Ρέντναπ, αυτό γίνεται με τον γραφικό τρόπο: “Αρκετοί μου έλεγαν να μην τον βάζω γιατί έφερνε γκαντεμιά. Μέχρι που σε ένα παιχνίδι με τη Μπέρνλι που κερδίζαμε 3-0 και ήθελε 5-6′ για να λήξει σκέφτηκα πως δεν γίνεται να το χαλάσει κι αυτό και τον έβαλα αλλαγή μόνο και μόνο γι’αυτό”

Ο Γκάρεθ Μπέιλ έδιωξε από πάνω του την ρετσινιά του γκαντέμη, βρήκε τα πατήματα του και έκανε τους οπαδούς της ομάδας να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του. Έπαιξε σε 237 ματς και σημείωσε 72 γκολ, μοιράζοντας παράλληλα 59 ασίστ με την φανέλα της Τότεναμ.

Στον δρόμο του βρέθηκε η Ρεάλ, η οποία δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην λάμψη του και ήθελε πάση θυσία να τον κάνει δικό της. Φυσικά εκείνος δεν αρνήθηκε και φόρεσε τα χρώματα της Βασίλισσας το καλοκαίρι του 2013.

Ο Μπέιλ ήξερε που πήγαινε και τι έπρεπε να κάνει. Έβαλε την Ρεάλ μαζί με τον Καρίμ Μπενζεμά, τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Μόντριτς, ξανά στην υπόθεση της κατάκτησης τίτλων. Πέτυχε σπουδαία γκολ που θα έχει να εξιστορεί για χρόνια, κατέκτησε 5 Champions League και 3 πρωταθλήματα Ισπανίας μεταξύ άλλων .

YouTube video

Όμως κάποια στιγμή αποφάσισε να καθίσει στο παχυλό συμβόλαιο του και να μην παίζει με το ίδιο πάθος και να πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του ότι το γκολφ ήταν η προτεραιότητά του μετά την Εθνική Ουαλίας. Οι ατελείωτοι τραυματισμοί του έκαναν την υπομονή όλων να στερεύει.

Ο Ζιντάν δεν ήθελε να τον βλέπει, ο Ράμος τον κατηγορούσε συνέχεια για την έλλειψη προθυμίας και επαγγελματισμού. Και οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν σε μια τοξικότητα που η μία έκανε ότι μπορούσε για να βασανίσει την άλλη.

Η Ρεάλ τον παραγκώνισε και τον έκανε να αισθάνεται ένα ξένο σώμα. Η δε στάση του μετά τον παραγκωνισμό του, εξόργισε τους πάντες και οι κατάρες έπεφταν σύννεφο. Πρόσφατα μια από τις μεγαλύτερες Μαδριλένικες εφημερίδες τον αποκάλεσε και παράσιτο.

Μια σπουδαία συλλογή τίτλων και μια δεκαετία στην Ρεάλ έλαβε τέλος μετά από 554 αγώνες, 186 γκολ και 137 ασίστ.

Ο Γκάρεθ πάνω απ’όλα δεν σεβάστηκε αυτόν τον μύθο που πήγε να δημιουργήσει. Μπορεί να δέχτηκε και να είπε ένα αξιοπρεπές αντίο και να βρήκε ξανά κάπως τον σεβασμό και τις αποχαιρετιστήριες ευχές μιας μερίδας του κοινού, αλλά όλοι θα πουν ότι παρά τους 3 τίτλους που έφερε στην Ρεάλ, θρύλος του συλλόγου δεν έγινε και δεν θα θεωρηθεί ποτέ.

O Ουαλός σταρ έβαλε τέλος σε μία σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα, σε ηλικία 33 ετών, έπειτα από πολλές διακρίσεις, πολλούς τραυματισμούς, πολλές αποδοκιμασίες και πολλούς τίτλους.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ στην καριέρα του κατέκτησε:

5x Champions League⁣
4x Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων⁣
3x Πρωταθλήματα Ισπανίας⁣
3x Σούπερ Καπ Ευρώπης⁣
3x Σούπερ Καπ Ισπανίας⁣
1x Κύπελλο Ισπανίας⁣
1x Λίγκ Καπ Αγγλίας⁣
1x Κύπελλο MLS⁣
1x Supporter’s Shiel⁣
1x Κόπα Ντελ Ρέι⁣
664 παιχνίδια⁣
226 γκολ⁣

Τελευταία παράσταση του Μπέιλ στο ποδόσφαιρο ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ δήλωσε:

«Νιώθω τρομερά τυχερός που εκπλήρωσα το όνειρο του να παίζω το άθλημα που αγαπώ. Πραγματικά μου έχει χαρίσει μερικές από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Τις υψηλότερες κορυφές σε μια πορεία 17 χρόνων που θα είναι αδύνατο να επαναληφθεί, ανεξάρτητα από το τι μου επιφυλάσσει το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου».⁣

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο