fbpx

Αγιος Νικόλαος – Απόλλων Παραλιμνίου 1-2 : Ιστορική νίκη και πρόκριση στους «8» του κυπέλλου για την ομάδα των Σερρών (vid)

Αγιος Νικόλαος – Απόλλων Παραλιμνίου 1-2 : Ιστορική νίκη και πρόκριση στους «8» του κυπέλλου για την ομάδα των Σερρών (vid)

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Απόλλων Παραλιμνίου θα αγωνιστεί στα προημιτελικά του κυπέλλου γράφοντας παράλληλα ιστορία αφού είναι ο πρώτος σύλλογος από τη Γ’ Εθνική που προκρίνεται στους «8» της διοργάνωσης.

Η ομάδα των Σερρών επικράτησε εκτός έδρας 2-1 του Αγίου Νικολάου και συνεχίζει στη διοργάνωση, όπου θα αναμετρηθεί με τη Λαμία.

Η πρόκριση ήταν ανοιχτή μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν νωρίς νωρίς προβάδισμα στο σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 2’ του Γεωργιάδη.

Η κρητική ομάδα αντέδρασε και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 10’ ο Μηνάς εκτέλεσε κόρνερ, ο Φουκαράκης πήρε την κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχος.

Στο 12’ οι Γιαγκόζης και Τσανάι έκαναν λάθος, όμως ο Καρυοφύλλης που παρακολουθούσε τη φάση δεν μπόρεσε να πετύχει το δεύτερο γκολ για τον Απόλλωνα.

Στο 12’ ο Τζαμπέγια εκτέλεσε φάουλ, ωστόσο με εκπληκτική απόκρουση ο Γιαγκόζης αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του.

Ο Αγιος Νικόλαος ισοφάρισε στο 30’. Ο Μελισσόπουλος, μετά από όμορφη προσπάθεια, πέρασε κάθετη μπαλιά στον Μηνά, ο οποίος με ιδανικό πλασέ έκανε το 1-1

Παράταση

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλων ήταν πιο απειλητικός, κυρίως με τον Ελίζι, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Στο 51’ ο Τσομαχασβίλι σέντραρε από αριστερά, ο Ελέζι πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως δεν βρήκε στόχο.

Στο 53’ νέα προσπάθεια του Ελέζι, ο οποίος πάτησε περιοχή, σούταρε, αλλά ο Γιαγκόζης μπλόκαρε την μπάλα. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός σούταρε με καλές προϋποθέσεις και στο 67’, χωρίς να… πετύχει στόχο.

Στο 87’ σουτ του Τζελίδη ήταν άστοχο, ενώ στο 90’ ο Μηνάς λίγο έλειψε να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Τελικά πρωταγωνιστής του αγώνα αναδείχθηκε ο Γεωργιάδης, ο οποίος στην παράταση σκόραρε για δεύτερη φορά (109’) χαρίζοντας την ομάδα του στην ιστορική νίκη – πρόκριση.

Γκολ: 30’ Μηνάς/ 2’, 109’ Γεωργιάδης
Διαιτητής: Κατοίκος (Αθήνας)
Κίτρινες: Ζέλιος, Μελισσόπουλος, Κίτος / Γ. Κουτζαβασίλης

Αγιος Νικόλαος: Γιαγκιόζης, Ζέλιος, Φουκαράκης, Κίτος, Σέχου, Μελισσόπουλος, Μηνάς (106’ Μακράκης), Τσανάι, Νοκάι (63’ Πλούσης), Χίσι, Γωνιωτάκης (69’ Δολαψάκης).

Απόλλων Παραλιμνίου: Φ. Κουτζαβασίλης, Κιουτσεκτσίδης (102’ Παπαδόπουλος), Τσομαχασβίλι, Γ. Κουτζαβασίλης, Γκούμας, Τζελίδης, Γεωργιάδης (113’ Ζιάκας), Καρυοφύλλης (77’ Πέτρου), Γκέκας, Ελέζι (117’ Γάκης), Τζαπέγια (113’ Καρατλίδης).

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Άγ. Νικόλαος – Απ. Παραλιμνίου 1-2 παρ. (1-1 κ.δ.) |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Τα στιγμιότυπα του αγώναn”,”thumbnailUrl”:”https://i2thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wMS8xMS8xNC80MF81M182M2JlY2E3NTBmZmI5LmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT3M56S”,”uploadDate”:”2023-01-11T14:40:32.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cppfrpe9s44x”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο