fbpx

Φιλιππούσης: Εγινε καταγγελία σε βάρος του CEO της ΕΠΟ στην Επιτροπή Δεοντολογίας για την απόλυση του  οικονομικού διευθυντή της!

Φιλιππούσης: Εγινε καταγγελία σε βάρος του CEO της ΕΠΟ στην Επιτροπή Δεοντολογίας για την απόλυση του  οικονομικού διευθυντή της!

Ο τέως οικονομικός διευθυντής της ΕΠΟ, N. Κολιολιός, έκανε καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας έπειτα από την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου, που έκρινε την απόλυση του, τον Ιούλιο 2021, παράνομη, καθώς και για όσα ειπώθηκαν για το θέμα του στην πρόσφατη συνεδρίαση του συμβουλίου της Ομοσπονδίας, όπου τονίστηκε ότι η απόλυση δεν εγκρίθηκε από τα μέλη του ΔΣ. Στο ΔΣ επιπλέον ειπώθηκε ότι κατόπιν εντολής του CEO, Ιάκωβου Φιλιππούση, ανατέθηκε η εκπροσώπηση της ομοσπονδίας σε «εξωτερικό δικηγόρο» κατά παράβαση του καταστατικού, επειδή και σε αυτήν την περίπτωση παρακάμφθηκε το συμβούλιο.

Η καταγγελία Κολολιού στρέφεται «κατά παντός υπευθύνου» και αυτό που ζητείται από το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι να διερευνήσει την παράβαση διατάξεων του καταστατικού της ΕΠΟ αλλά και του κώδικα δεοντολογίας. Ο αιτών αναφέρεται στο άρθρο 13 του Κώδικα Δεοντολογίας, το οποίο απαγορεύει να γίνεται «κατάχρηση θέσης για την επίτευξη προσωπικών στόχων…» και το άρθρο 25 περί «παράβασης κανονισμών και καταστατικού της ΕΠΟ» από τους αξιωματούχους της ομοσπονδίας. 

Στην καταγγελία Κολιολιού ζητείται επίσης από το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας «να διενεργήσει όλες τις νόμιμες και απαραίτητες διερευνητικές διαδικασίες, κατά τα άρθρα 67 επ. του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ, ώστε να εξετάσει κατά πόσον υφίστανται παραβάσεις του Καταστατικού, του Κώδικα Δεοντολογίας και των λοιπών κανονισμών της ΕΠΟ, στο πλαίσιο λήψης απόφασης, και υλοποίησης απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αποκλειστικά με τις ενέργειες του Εκτελεστικού Διευθυντή, κ. Ιάκωβου Φιλιππούση, χωρίς απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και χωρίς την υπογραφή του Προέδρου της ΕΠΟ… και να επιβάλλει τις νόμιμες κυρώσεις για τα τυχόν υπεύθυνα άτομα για τις παραβάσεις αυτές». 

Με απλά λόγια ο Κολολιός επιδιώκει να «τελειώσει» τον Φιλιππούση από την ΕΠΟ με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Αν θα τα καταφέρει, θα το ξέρουμε σε 3-4 εβδομάδες. 

Ο ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΣΙΟΣ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο