fbpx

Ισπανία-Κύπελλο: Clasico για μία θέση στον τελικό

Ισπανία-Κύπελλο: Clasico για μία θέση στον τελικό

Μετά το πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα διασταυρώνουν για τρίτη φορά τη φετινή χρονιά τα ξίφη τους την Πέμπτη (2/3, 22:00) στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», αυτή τη φορά στα ημιτελικά του κυπέλλου Ισπανίας. Μία αναμέτρηση με την οποία αρχίζει ένα… γαϊτανάκι τριών clasico μέσα σε περίπου ένα μήνα, καθώς θα ακολουθήσουν το ντέρμπι της La Liga στις 19 Μαρτίου και η ρεβάνς του Copa del Rey στις 5 Απριλίου.

Μέχρι στιγμής οι δύο «αιώνιοι αντίπαλοι» του ισπανικού ποδοσφαίρου έχουν μοιραστεί τις νίκες στις φετινές τους αναμετρήσεις, με τους «μερένγκες» να επικρατούν 3-1 στη Μαδρίτη στις 16/10 στο πρωτάθλημα και τους «μπλαουγκράνα» να βγαίνουν νικητές (επίσης με σκορ 3-1) από τον τελικό του Σούπερ Καπ, που έγινε στις 15 Ιανουαρίου στο Ριάντ. Στη La Liga, οι Καταλανοί έχουν ένα προβάδισμα επτά βαθμών στην κορυφή, αλλά την ίδια στιγμή αποχαιρέτησαν πολύ νωρίς την Ευρώπη, ενώ αντίθετα η Ρεάλ έχει σχεδόν εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, μετά το θριαμβευτικό 5-2 επί της Λίβερπουλ στο «Ανφιλντ».

Και οι δύο ομάδες προέρχονται από αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, καθώς η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε (1-0) από την Αλμερία και η «βασίλισσα» παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Ατλέτικο, σώζοντας μάλιστα στο τέλος το βαθμό, παρότι έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα. Παράλληλα, αμφότεροι θα παραταχθούν με σοβαρές απουσίες λόγω τραυματισμών. Στους «μπλαουγκράνα», ο τραυματισμός του Λεβαντόφσκι στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος ήρθε να προστεθεί στα προβλήματα των Πέδρι, Ντεμπελέ και Φάτι, με τον τελευταίο να είναι ο μόνος που έχει ελπίδες να παίξει την Πέμπτη. Στην άλλη πλευρά, ο Κάρλο Αντσελότι δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Αλάμπα, Ροντρίγκο και Μεντί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρεάλ διεκδικεί την επιστροφή της σε τελικό κυπέλλου μετά από εννέα χρόνια, καθώς η τελευταία φορά που έφτασε ως το τέλος (και μάλιστα κατέκτησε το τρόπαιο) ήταν την περίοδο 2013-14, όταν μάλιστα νίκησε στον τελικό την Μπαρτσελόνα. Στην αντίποδα, οι Καταλανοί έχουν φτάσει στον τελικό επτά φορές τις προηγούμενες εννέα σεζόν, εκ των οποίων τις πέντε κατέκτησαν το τρόπαιο και είναι οι πολυνίκεις του θεσμού με 31 τίτλους.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο