fbpx

Σχεδόν 40 και κάτι, αλλά με πάθος 20αρη – Έντεκα «αιώνιοι» παίκτες

Σχεδόν 40 και κάτι, αλλά με πάθος 20αρη – Έντεκα «αιώνιοι» παίκτες

Συνήθως οι περισσότεροι παίκτες περνώντας την ηλικία των 35 ετών, παίρνουν την απόφαση να αποσυρθούν και να ξεκουραστούν από την πολυετή καριέρα τους στο ποδόσφαιρο.

Είναι και κάποιοι άλλοι όμως, που δεν γνωρίζουν την λέξη κούραση παρά μόνο την λέξη πάθος.

Παρακάτω εμφανίζεται μια 11αδα, σε δυστύχημα 5-3-2 , στην οποία οι παίκτες  όλοι αυτοί οι παίκτες έκαναν το ντεμπούτο τους στον χώρο του ποδοσφαίρου πριν το 2004.

Αναλυτικά:

Πέπε Ρέινα (40)

Ο πρώην Ισπανός διεθνής τερματοφύλακας, έφυγε από τη Λίβερπουλ πριν από οκτώ χρόνια και έκτοτε έχει κάνει μια ευρωπαϊκή περιοδεία σε μεγάλες ομάδες, εκπροσωπώντας την Μπάγερν Μονάχου, τη Νάπολι και την Μίλαν.

Ο Ρέινα βρίσκεται στη Βιγιαρεάλ, απο την οποία η Λίβερπουλ τον πήρε το μακρινό 2005. Έχει κάνει 10 εμφανίσεις για τα Κίτρινα Υποβρύχια αυτή τη σεζόν.

Χεσούς Νάβας (37)

Έχοντας επιστρέψει στη Σεβίλλη από τη Μάντσεστερ Σίτι το 2017, ο Νάβας έχει σημειώσει περισσότερες από 200 εμφανίσεις για τον σύλλογο της πόλης του στη δεύτερη θητεία του.

Ο Χεσούς, σήκωσε το Europa League από όταν επέστρεψε για να το προσθέσει στα δύο Κύπελλα UEFA που κέρδισε την πρώτη φορά στην Σεβίλλη. Ο Νάβας εξακολουθεί να έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024.

Ντάντε (39)

Το γεγονός ότι ο κεντρικός αμυντικός συνεχίζει να παίζει σε ένα από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης σε ηλικία 39 ετών δείχνει την αξία του.

Είναι βασικό κομμάτι για τον σύλλογο της Νις και εμφανίζεται δίπλα σε παίκτες όπως οι Κάσπερ Σμάιχελ, Ρος Μπάρκλεϊ, Άαρον Ράμσεϊ Ramsey και Νίκολας Πέπε.

Χοσέ Φόντε (39)

Έχοντας παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον θρίαμβο της Πορτογαλίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2016, φαινόταν ότι η καριέρα του Φόντε θα έπαιρνε άλλη πορεία.

Μετά την αποχώρησή του από τη Σαουθάμπτον το 2017, υπήρξε μια ανεπιτυχής θητεία στη Γουέστ Χαμ και μετά βρέθηκε στην Κίνα. Όμως άντεξε μόλις λίγους μήνες εκεί και επέστρεψε στην Ευρώπη για να υπογράψει με τη Λιλ.

Ο Πορτογάλος πλησιάζει τις 200 εμφανίσεις με τη Λιλ και ήταν ένας σημαντικός παίκτης στα μετόπισθεν, όλη έβαλε την ομάδα του σε κούρσα για να διεκδικήσει τον τίτλο της Ligue 1 την σεζόν 20/21.

Τιάγκο Σίλβα (38)

Τιάγκο Σίλβα

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός, όχι μόνο συνεχίζει να παίζει αλλά είναι κοντά σε ανανέωση συμβολαίου με την Τσέλσι, δείχνοντας πως είναι ένας ακούραστος εργάτης.

Άσλεϊ Γιανγκ (37)

Ο Άγγλος πρώην διεθνής βρίσκεται στο δεύτερο στην Άστον Βίλα, όπου έχει αναλάβει τον ρόλο του καθοδηγητή  στην ομάδα του Ουνάι Έμερι.

«Είμαι ηγέτης, είμαι αποφασισμένος και εξακολουθώ να θέλω να πετύχω – ανεξάρτητα από την ηλικία μου», δήλωσε ο Γιανγκ στο Sky Sports νωρίτερα αυτή τη σεζόν.

Λούκα Μόντριτς (37)

Είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος μέσος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο στην ηλικία του. Είναι μόλις ένα χρόνο νεότερος από τον Αντρές Ινιέστα, ο οποίος βρίσκεται στην Ιαπωνία τα τελευταία πέντε χρόνια.

Νταβίντ Σίλβα (37)

Το σύμβολο της Man City εξακολουθεί να είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και ένα βασικό πρόσωπο στην προσπάθεια της Ρεάλ Σοσιεδάδ να προκριθεί στο Champions League για τρίτη μόνο φορά στη σύγχρονη εποχή.

Χοακίν (41)

Ο ορισμός ενός καλτ ήρωα, αφού στα 41 του συνεχίζει να παίζει και μάλιστα ξεκίνησε βασικός στο ματς της Ρεάλ Μπέτις για το Europa League κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όταν έκανε το ντεμπούτο του για την Ισπανούς, η Γιουνάιτεντ είχε αυτή τη σύνθεση:
Barthez, G Neville, Johnsen, Wallwork, Silvestre, Beckham, Butt, Greening, Sheringham, Cole, Fortun

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (41)

«Αν δω έναν παίκτη πιο δυνατό από εμένα, θα σταματήσω. Αλλά δεν τον έχω δει ακόμα». Αυτό είχε δηλώσει ο Ίμπρα εν μέσω του δύσκολου τραυματισμού τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο στα πιτς, επέστρεψε από τον τραυματισμό του από τον πάγκο στη νίκη με 2-0 επί της Αταλάντα τον περασμένο μήνα.

Η εμπειρία του έχει αποδειχθεί ανεκτίμητη στα αποδυτήρια και έχει αποδειχτεί αρκετά εύχρηστος στον αγωνιστικό χώρο, σημειώνοντας 33 γκολ σε 62 εμφανίσεις στη Serie A στη δεύτερη περίοδο του με τους Rossoneri.

Την περασμένη σεζόν κατέκτησε τον 13ο τίτλο πρωταθλήματος της καριέρας του. Το Champions League παραμένει η μόνη μεγάλη κούπα που του διαφεύγει.

Φάμπιο Κουαλαρέλια (40)

Μέρος μιας σπουδαίας γενιάς Ιταλών  σκόρερ, ο Φάμπιο δείχνει να το έχει ακόμα. Αρκεί κάποιος να θυμηθεί πως πήρε το βραβείο από  τον Κρίστιαν Ρονάλντο για τον πρώτο σκόρερ της Serie A, έχοντας σκοράρει 26 γκολ την σεζόν 18/19.

Όμως αυτή τη σεζόν ο Κουαλιαρέλα δεν έχει σκοράρει ακόμα και η Σαμπντόρια δυστυχώς φαίνεται καταδικασμένη για πτώση στην Serie B.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο