fbpx

Η προϊστορία στο Ίντερ – Πόρτο

Η προϊστορία στο Ίντερ – Πόρτο

Η Ίντερ και η Πόρτο έχουν παίξει μεταξύ τους έξι φορές. Στους έξι αυτούς αγώνες η Ίντερ κέρδισε τέσσερις φορές, η Πόρτο πήρε μια νίκη και υπήρξε και μια ισοπαλία.

Δύο παιχνίδια έγιναν στο San Siro της Ίντερ, τρία στο Estadio do Dragao της Πόρτο και ένα στο Amsterdam Arena.

Ο πέμπτος αγώνας ήταν ένας φιλικό στο LG Amsterdam Tournament, το οποίο κέρδισε η Ίντερ.

Η Ίντερ ήταν νικήτρια Στην φάση των 16 και την σεζόν 04/05. Στον πρώτο αγώνα στο Estadio do Dragao, ο Ομπαφέμι σκόραρε πρώτος για τους φιλοξενούμενους, αλλά η ισοφάριση του Ρικάρντο Κόστα σήμαινε ότι η Πόρτο θα πάει στο Μιλάνο με αυτοπεποίθηση.

Στο δεύτερο παιχνίδι, η Ίντερ κέρδισε με 3-1 χάρη στο χατ-τρικ του Αντριάνο, όμως αργότερα ηττήθηκε με 5-0 συνολικά από την τοπική αντίπαλο Μίλαν στους προημιτελικούς.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν και στα παιχνίδια στον όμιλο H του Champions League το 2005. Στον πρώτο αγώνα στην Πορτογαλία, η Πόρτο κέρδισε 2-0 χάρη στον Μπένι ΜακΚάρθι και ένα αυτογκόλ του Μάρκο Ματεράτσι.

Στο Μιλάνο, η Ίντερ πήρε εκδίκηση στο Σαν Σίρο. Ο Ούγκο Αλμέιδα άνοιξε το σκορ στο 16′ και οι γηπεδούχοι απάντησαν το 75′  με πέναλτι του Χούλιο Κρουζ.

Επτά λεπτά αργότερα, ο Κρουζ είχε άλλο ένα πέναλτι και η Ίντερ πήρε τους τρεις βαθμούς στο δρόμο για την κορυφή του ομίλου.

Στο τουρνουά LG Amsterdam, ο Ομπαφέμι Μάρτινς σκόραρε δύο φορές και ο Πιζάρο πρόσθεσε άλλο ένα καθώς η Inter Milan κέρδισε με 3-2 την Πόρτο. Οι Άντριαν και Μάρεκ Τσεχ σκόραραν για την πορτογαλική ομάδα.

Αναλυτικά οι αναρτήσεις στο Champions League μεταξύ των δύο ομάδων:

Σεζόν 04/05: Φάση των 16
Πόρτο – Ίντερ 1-1
Ίντερ – Πόρτο 3-1

Σεζόν 05/06: Φάση ομίλων
Πόρτο – Ίντερ 2-0
Ίντερ – Πόρτο 2-1

Σεζόν 22/23 : Φάση των 16
Πόρτο – Ίντερ 0-1 (πρώτο ματς)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο