fbpx

Γερμανία-30ή αγωνιστική: Μικρό ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ για την Ντόρτμουντ 

Γερμανία-30ή αγωνιστική: Μικρό ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ για την Ντόρτμουντ 

Η ήττα της πρωταθλήτριας Μπάγερν Μονάχου από τη Μάιντς έδωσε νέο ενδιαφέρον στην «κούρσα» για τον τίτλο στην Bundesliga, καθώς επέτρεψε στην Ντόρτμουντ να «σκαρφαλώσει» στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πλέον η Μπορούσια βρίσκεται πέντε αγώνες μακριά από την επιστροφή στην κορυφή μετά το 2012 και, για να κατακτήσει τη… σαλατιέρα, χρειάζεται ισάριθμες νίκες ως το τέλος του πρωταθλήματος. Το πρόγραμμα των «κιτρινόμαυρων» φαντάζει εύκολο, στη θεωρία τουλάχιστον, καθώς μόνο δύο ομάδες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο πάνω μισό της βαθμολογίας, ενώ κανείς από τους προσεχείς αντιπάλους της Ντόρτμουντ δεν είναι στην πρώτη εξάδα.

Πρώτος αντίπαλος για την ομάδα του Έντιν Τέρζιτς είναι μια άλλη ομάδα από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, η Μπόχουμ, η οποία υποδέχεται την Μπορούσια αύριο το βράδυ (28/4, 21:30), στην αναμέτρηση που «ανοίγει την αυλαία» της 30ής αγωνιστικής.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα κυνηγήσουν με όλες τις δυνάμεις τους τη νίκη στο μικρό ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ, προκειμένου να βρεθούν προσωρινά στο +4 από την Μπάγερν Μονάχου, αυξάνοντας την πίεση για νίκη στην ομάδα του Τόμας Τούχελ.

Πάντως, η Μπόχουμ μπορεί να προκαλέσει… προβλήματα στην Ντόρτμουντ, καθώς δίνει «μάχη» για την παραμονή στην κατηγορία, αφού βρίσκεται τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και στο +2 από τη 16η θέση, ο «κάτοχος» της οποίας θα διεκδικήσει την παρουσία του στα «μεγάλα σαλόνια» μέσω αγώνων μπαράζ με τον τρίτο της Β΄ κατηγορίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο