fbpx

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1: Στο ύψος του και στην Τούμπα

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1: Στο ύψος του και στην Τούμπα

Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού νίκησε στην Τούμπα και τον ΠΑΟΚ με 1-0, πήρε την 3η θέση στη φετινή Super League και πλέον θα περιμένει τον τελικό του Κυπέλλου, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, για να μάθει σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν.

Αν η ΑΕΚ κάνει το νταμπλ ο Ολυμπιακός θα πάρει μέρος στον προκριματικό του Europa league. Αν το τρόπαιο κατακτήσει ο ΠΑΟΚ, τότε θα πάει εκείνος στο Europa League και ο Ολυμπιακός στον 2ο προκριματικό του Conference League.

Ο ΠΑΟΚ που ήθελε μόνο νίκη για να πάρει την 3η θέση από τον Ολυμπιακό πήρε την πρωτοβουλία στο ματς με τους «ερυθρόλευκους» να δίνουν χώρο και να προσπαθούν να να χτυπήσουν την αντεπίθεση.

Μόλις στο 5ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς σε τετ α τετ του Τόμας με τον Τζολάκη από ασίστ του Κωνσταντέλια, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έσωσε το πλασέ του επιθετικού του «δικεφάλου». Στο 9’ ο Κοτάρσκι έσωσε το σουτ του Φορτούνη, ενώ ο Τζολάκης έσωσε σουτ του Μπίσεσβαρ στο 22’ μετά από λάθος του Ντόι. Στο 29’ ο Ολυμπιακός έχασε τη δική του μεγάλη ευκαιρία με τον Μπιέλ που έσωσε ο Κοτάρσκι.

Το ματς είχε πού γρήγορο ρυθμό με πολλές φάσεις και στις δύο περιοχές και στο 33’ σε μια ακόμη αντεπίθεση του Ολυμπιακού, οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ. Εξαιρετική σέντρα του Ροντινέι από δεξιά, ο Σαμασέκου τρύπωσε στην άμυνα του ΠΑΟΚ και με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν πριν το ημίχρονο κι έχασαν μια καλή ευκαιρία στο 45’ με τον Μπίσεσβαρ.

Στο β’ μέρος ο ΠΑΟΚ που καιγόταν για την ανατροπή, πίεσε τον Ολυμπιακό, απείλησε αρκετές φορές, αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα στο διάστημα της μεγάλης υπεροχής του (46’-60’). Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν το ματς και να κρατήσουν τη μπάλα. Στο 68’ φάουλ του Σβαμπ απέκρουσε ο Τζολάκης, στο 75’ κεφαλιά του Κεντζιόρα έφυγε άουτ, ενώ οι Πειραιώτες σε όλο το 2ο ημίχρονο περισσότερο ενδιαφέρθηκαν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ παρά να κυνηγήσουν ένα δεύτερο γκολ. Προσπάθησαν μόνο να απειλήσουν στις καθυστερήσεις με τον Βρουσάι αλλά το 0-1 έμεινε ως το τέλος…

Ο διαιτητής Ευαγγέλου «κιτρίνισε» τους Ντόι, Φελίπε, Τάισον.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ρ. Σοάρες, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ (46’ Κουλιεράκης), Αουγκούστο (76’ Φελίπε), Ντάντας (64’ Σβαμπ), Μπίσεσβαρ (64’ Τάισον), Τόμας (82’ Τζίμας), Ζίφκοβιτς, Κωνσταντέλιας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Σαμασέκου, Χουάνγκ (77’ Κασάμι), Μπιέλ (65’ Βρουσάι), Φορτούνης (77’ Μασούρας), Μπακαμπού (71’ Ελ Αραμπί).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο