fbpx

Κύπελλο Ελλάδος Futsal: “Κιτρινόμαυρη” ανατροπή και Κυπελλούχος η ΑΕΚ!

Κύπελλο Ελλάδος Futsal: “Κιτρινόμαυρη” ανατροπή και Κυπελλούχος η ΑΕΚ!

“Εκδίκηση” για την απώλεια του πρωταθλήματος πήρε η ΑΕΚ, νικώντας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Futsal τον ΑΣΕ Δούκα με 2-3 (2-2 κ.α.), που διεξήχθη σήμερα Σάββατο (3/6) στο «Νίκος Γραμματικός» στη Σαλαμίνα.

Η «Ένωση» κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ με δύο γκολ στα τελευταία 5 λεπτά της κανονικής διάρκειας, ενώ έχασε και δεκάμετρο στο ενδιάμεσο, και όντας πιο ψύχραιμη στον έξτρα χρόνο ολοκλήρωσε την ανατροπή, για να κατακτήσει το Κύπελλο σε ένα ματς-διαφήμιση για το Ελληνικό ποδόσφαιρο σάλας.

Παράλληλα, οι “κιτρινόμαυροι” πήραν και την πρώτη τους φετινή νίκη κόντρα στους μπλε του Γιάννη Μοστριού, μιας και μέχρι σήμερα μετρούσαν μόλις μία ισοπαλία, στο πρώτο φετινό ντέρμπι στο Καματερό, αλλά και τέσσερις ήττες.

Το ματς:

Αναφορικά με το παιχνίδι, καλύτερα πατούσε στη σάλα η ομάδα του Κορυδαλλού, κάτι που επιβεβαιώθηκε με το γρήγορο γκολ του Πέδρο στο 6ο λεπτό. Μετά από 7 λεπτά (13′), ο Μουφάσα διπλασίασε τα τέρματα των πρωταθλητών, διαμορφώνοντας έτσι και το τελικό σκορ της ανάπαυλας (2-0).

Στην επανάληψη, το ματς ισορρόπησε, με τους παίκτες του Δούκα να μην πρεσάρουν όπως στο πρώτο μέρος, αλλά και την «Ένωση» να βρίσκει τους διαδρόμους που έψαχνε, για να απειλήσει περισσότερο την εστία του Χαραλαμπόπουλου.

Στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Γουέσλεϊ έβαλε τους “κιτρινόμαυρους” στο παιχνίδι με ωραίο γκολ, και αυτό σηματοδότησε την επιστροφή της ΑΕΚ στον τελικό, η οποία έχασε και δεκάμετρο με τον Βούλετιτς λίγο αργότερα.

Η πίεση στα καρέ των μπλε αυξήθηκε, και έτσι ο Ντάντης βρήκε γκολ ισοφάρισης λίγο πριν την εκπνοή (39′), για να στείλει το ματς στην παράταση (2-2).

Το μομέντουμ ξεκάθαρα ήταν “κιτρινόμαυρο” εκείνη την ώρα, και σ’ αυτό πάτησαν οι Κυπελλούχοι , που με τον Βιτίνιο προσπέρασαν για πρώτη φορά στο σκορ, ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου στον έξτρα χρόνο.

Μετά την ανάπαυλα ο Δούκας δεν απάντησε ποτέ στο 3ο γκολ της ΑΕΚ, παρά την είσοδο ενός 5ου παίκτη μέσα, και έτσι το Κύπελλο πήγε στα χέρια της ομάδας του Άγγελου Εμμανουηλίδη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο