fbpx

ΕΠΟ και λίγκα είναι στα χαρακώματα για την επαγγελματική διαιτησία

ΕΠΟ και λίγκα είναι στα χαρακώματα για την επαγγελματική διαιτησία

Το πρωτάθλημα της περιόδου 2023-2024 μόλις άρχισε.

Η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε να δρομολογήσει τις διαδικασίες για να λειτουργήσει το καθεστώς της επαγγελματικής διαιτησίας από την επόμενη σεζόν, αλλά η ΕΠΟ αντιδράει και οι παράγοντες της υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι.

Είναι βέβαιο ότι τις επόμενες εβδομάδες η ένταση μεταξύ των δύο ποδοσφαιρικών φορέων θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Θα απασχολήσει την νέα κυβέρνηση, καθώς και τις υπερκείμενες αρχές. Στην ΕΠΟ ποντάρουν μάλιστα στη παρέμβαση της FIFA για να μην περάσουν τα «θέλω» της λίγκας.

Κι αυτό το καλοκαίρι θα έχει ενδιαφέρον το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο δεν ησυχάζει ποτέ. Ιδιαίτερα τα θέματα της διαιτησίας βρίσκονται διαχρονικά στο επίκεντρο των αντιπαραθέσεων.

Στην ΚΕΔ συντάσσουν τους νέους πίνακες και είναι πολύ πιθανό αυτοί να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Στην λίγκα δεν βλέπουν με καλό μάτι αυτές τις κινήσεις, αλλά δεν είναι στο χέρι τους να μπλοκάρουν τη δημοσιοποίηση των πινάκων διαιτησίας.

Η λίγκα μπορεί να αποκτήσει θεωρητικά ένα αβαντάζ μόνο αν ο επόμενος υφυπουργός αθλητισμού υπογράψει υπουργική απόφαση για την λειτουργία της επαγγελματικής διαιτησίας στο πρωτάθλημα της ΣΛ1. Οι εκλογές έχουν οριστεί για τις 25 Ιουνίου και μέχρι τότε θα έχουν δημοσιοποιηθεί πιθανότατα οι πίνακες διαιτησίας.

Στην περίπτωση που ο Λευτέρης Αυγενάκης παραμείνει υφυπουργός αθλητισμού αναμένεται να υπογράψει άμεσα την υπουργική απόφαση για την επαγγελματική διαιτησία. Αν είναι άλλος ο υφυπουργός, τότε θα πρέπει να ενημερωθεί για όλα τα θέματα του χαρτοφυλακίου του και αυτό θα πάρει χρόνο. Οπότε θα μπει ο Αύγουστος και ο υφυπουργός αθλητισμού θα ενημερώνεται…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο