fbpx

Διαφωνίες στην ΕΠΟ για τον διπλό τελικό, τον μπλοκάρουν ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Διαφωνίες στην ΕΠΟ για τον διπλό τελικό, τον μπλοκάρουν ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Το προεδρείο της ΕΠΟ τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής διπλού τελικού στο κύπελλο για την σεζόν 2023-2024 ως εναλλακτική λύση στην περίπτωση που δεν βρίσκεται έδρα, όπως συνέβη την περασμένη χρονιά, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι κάθετα αντίθετος.

Το βασικό επιχείρημα, όπως το ανέφερε ο Μάκης Γκαγκάτσης στη πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, είναι πως «θα γίνει η απονομή, αν το τρόπαιο το κατακτήσει στη ρεβάνς η φιλοξενούμενη ομάδα; Ο διπλός τελικός είναι ξεπερασμένος, θα γυρίσουμε 30 χρόνια πίσω». Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Δημητρίου υποστήριξε πως «πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε διπλό τελικό. Δεν μπορεί να γίνεται τελικός χωρίς κόσμο» με τον παράγοντα του ΠΑΟΚ να του λέει: «Στην ΕΠΣ Αθηνών κάνετε διπλό τελικό;». Ο Δημητρίου είχε έτοιμη την απάντηση: «Όχι, ο τελικός είναι μονός, αλλά το γήπεδο είναι γεμάτο και η απονομή γίνεται κανονικά». Ηταν μία σαφή αιχμή από τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ για όσα έγιναν στον τελικό του Βόλου, ο οποίος διεξήχθη χωρίς την παρουσία κόσμου.

Ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου είχε την ίδια άποψη με τον Γκαγκάτση και στη τοποθέτηση του είπε: «Ο διπλός τελικός έχει καταργηθεί στην Ευρώπη σχεδόν σε όλες τις χώρες. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε το ποδόσφαιρο πίσω».

Ο πρόεδρος της λίγκας Β. Μαρινάκης από την πλευρά του υποστήριξε στην επιστολή που έστειλε ότι «…θα συνιστούσα να επιδείξετε την ελάχιστη σοβαρότητα και να ορίσετε από τώρα ως Εκτελεστική Επιτροπή τον τόπο διεξαγωγής του Τελικού Κυπέλλου της επόμενης περιόδου προκειμένου να εξασφαλίσετε εγκαίρως την δυνατότητα διεξαγωγής ενός τελικού με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ανεξαρτήτως των συμμετεχόντων σε αυτόν. Με τον τρόπο αυτό υπάρχει μια ελπίδα να αποφύγουμε ως χώρα άλλον ένα διασυρμό χωρίς σύνορα, προς τον οποίο οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια σε ένα χρόνο από τώρα».

Ο τελικός της επόμενης περιόδου θα οριστεί πιθανότατα το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 και η ΕΠΟ θα φροντίσει να δεσμεύει την έδρα του, ενώ βάσει της προκήρυξης θα υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο