fbpx

Τα «πετροδόλλαρα» πυροδοτούν βόμβα στο ποδόσφαιρο

Τα «πετροδόλλαρα» πυροδοτούν βόμβα στο ποδόσφαιρο

Η Σαουδική Αραβία έχει μπει για τα καλά στον ποδοσφαιρικό χάρτη, όχι τόσο για τα επιτεύγματα της στα γήπεδα αλλά κυρίως για τις μεταγραφές και τα ποσά που δαπανούνται.

Στο πρόσφατο παρελθόν σε ίδια θέση ήταν η Κίνα, η οποία έπαιρνε μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όταν έφταναν προς την δύση της καριέρας τους και αργότερα έδινε και παχυλά συμβόλαια σε πιο νέους παίκτες.

Ωστόσο η χώρα της Άπω Ανατολής δεν κατάφερε να κάνει την διαφορά και να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα ώστε να είναι αναγνωρίσιμο παγκοσμίως.

Εδώ και λίγο καιρό είναι η σειρά της Σαουδικής Αραβίας να προσφέρει Γη και Ύδωρ σε αστέρες του ποδοσφαίρου, ανοίγοντας τον χορό των μεγάλων μεταγραφών με το Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του εκτός Ευρώπης και η Αλ Νασρ του πρόσφερε μυθικό συμβόλαιο ώστε να τον αποκτήσει και τα κατάφερε.

Οι Σαουδάραβες φαίνεται όμως πως δεν είχαν σκοπό να παραμείνουν μόνο στο όνομα του Κριστιάνο και η μία ομάδα μετά την άλλη κάνουν τα δικά τους “μπαμ” παίρνοντας μαζικά παίκτες.

Αυτό το καλοκαίρι, την πόρτα άνοιξε ο Καρίμ Μπενζεμά με την μετακίνηση στην Αλ Ιτιχάντ, με τις απολαβές του να φτάνουν τα 97.5 εκατομμύρια ετησίως

Το ίδιο δρομολόγιο ακολούθησε και ο «τρικολόρ» Ν’ Γκολό Καντέ που θα λαμβάνει 78.3 εκατομμύρια ανά σεζόν ενώ τελειωμένο θεωρείται και το deal του Χακίμ Ζίγιεχ με την Αλ Νασρ, με 116.000 ευρώ εβδομαδιαίο μισθό

Τον δρόμο προς την Αραβία αναμένεται να τραβήξουν ο Εντουάρντ Μεντί και ο Καλιντού Κουλιμπαλί προς Αλ Αχλί και Αλ Χιλάλ αντίστοιχα

Τα σενάρια δεν σταματούν εκεί με τα ονόματα των Μπερνάρντο Σίλβα και Μοχάμεντ Σαλάχ να εμπλέκονται σε ενδεχόμενες μεταγραφές.

Ωστόσο το ερώτημα είναι κατά πόσο τα “πετροδόλλαρα” μπορούν πέρα από το να τραβήξουν παίκτες, να κεντρίσουν και τι ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο