fbpx

Η ΕΠΟ θέλει το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου για προπονητήριο των εθνικών της ομάδων

Η ΕΠΟ θέλει το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου για προπονητήριο των εθνικών της ομάδων

Η κατασκευή ενός προπονητικού κέντρου που θα στεγάσει όλες τις Εθνικές ομάδες αποτελεί βασική προτεραιότητα για την ΕΠΟ και ήδη έχει προτείνει στην UEFA δύο λύσεις. Η πρώτη επιλογή είναι το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου και η δεύτερη το Ελληνικό, στον χώρο του παλιού αεροδρομίου.

Tο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 2003, φιλοξένησε το άθλημα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2003, στους Ολυμπιακούς και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το “Ελ.Βενιζέλος” και την Αττική Οδό. Το Κέντρο εκτείνεται σε 940.000 τ.μ. και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αίθουσες εργασίας, μόνιμες κερκίδες, αγωνιστικούς χώρους, στάβλους και χώρους πάρκινγκ. Εφόσον βρεθεί η φόρμουλα και το ΟΙΚ Μαρκόπουλου περάσει στην ιδιοκτησία της ΕΠΟ, τότε θα καταργηθούν οι στάβλοι, στη θέση των οποίων θα κατασκευαστεί ξενοδοχείο για τους διεθνείς. Επιπλέον είναι θετικό πως υπάρχουν έτοιμοι αγωνιστικοί χώροι και απλά θα πρέπει να τοποθετηθεί νέος χλοοτάπητας. Εκτιμάται δε ότι θα χρειαστούν 2-3 χρόνια για την ολοκλήρωση του έργου.

Σε ό,τι αφορά το Ελληνικό, η LAMDA Development, βάσει της συμφωνίας που έχει κάνει με την προηγούμενη κυβέρνηση, έχει προτείνει στην ΕΠΟ να κατασκευάσει ένα προπονητικό κέντρο στο παλιό αεροδρόμιο, κοντά στην οδό Βουλιαγμένης. Η εταιρεία παραχωρεί το προπονητικό κέντρο για 30-40 χρόνια στην ομοσπονδία, ωστόσο οι υπερκείμενες αρχές είναι αρνητικές στη χρηματοδότηση ενός έργου που η έκτασή του δεν θα ανήκει στην ΕΠΟ.

Με το οικονομικό δεν υπάρχει πρόβλημα. FIFA και UEFA δίνουν στην Ομοσπονδία 12,5 εκατ. ευρώ, ενώ η διοίκηση Μπαλτάκου έχει κρατήσει για το συγκεκριμένο πλάνο 8 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η Περιφέρεια αναμένεται να δώσει στην ΕΠΟ άλλα 8 εκατ. ευρώ, οπότε η «προίκα» για την κατασκευή του προπονητικού κέντρο των Εθνικών Ομάδων φτάνει τα 28,5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο