fbpx

Μπιτζούνη στην ΕΠΟ: Μην δώσετε 96.000 ευρώ στον Μπαλτάκο

Μπιτζούνη στην ΕΠΟ: Μην δώσετε 96.000 ευρώ στον Μπαλτάκο

Η Διονυσία Μπιτζούνη, ως πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης της ΕΠΟ, έστειλε επιστολή – υπόμνημα στα μέλη της ΕΕ της Ομοσπονδία, σύμφωνα με την οποία διαφωνεί με την αποζημίωση του Τάκη Μπαλτάκου ύψους 96.000 ευρώ τον χρόνο.

Η κ. Μπιτζούνη θεωρεί πως μία τέτοια αποζημίωση δεν προβλέπεται ούτε καταστατικά ούτε και από τον Νόμο.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης έχει επίσης την εκτίμηση πως δεν ακολουθήθηκε η σωστή διαδικασία για τη λήψη τέτοιας απόφασης. Θυμίζουμε πως και ο Ολυμπιακός είχε στείλει επιστολή για το θέμα αυτό και απειλεί να δώσει και συνέχεια.

Στο υπόμνημά της η Διονυσία Μπιτζούνη αναφέρει: «Συμπερασματικά η συζήτηση που ακολούθησε της πρότασης του κ. Σαρηγιαννίδη και η απόφαση που ελήφθη, κατόπιν ψηφοφορίας, σύμφωνα με τις ρητές διατάξεις των άρθρων 25 παρ. 1 και 28 παρ. 3 του Καταστατικού, πάσχει ακυρότητας, καθώς παραβιάζει ουσιώδεις κανόνες του Καταστατικού περί λειτουργίας της Ομοσπονδίας και σύννομης λήψεως αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης.

Απόρροια των ανωτέρων εκτιθέμενων είναι ο κίνδυνος προσβολής του κύρους της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης ενώπιον τον Δικαστηρίων και η εμπλοκή της Ομοσπονδίας σε έναν ατέρμονο δικαστικό αγώνα, ο οποίος μόνο να ζημιώσει μπορεί το κύρος της Ομοσπονδίας και όλα αυτά στο βωμό των συμφερόντων του κ. Προέδρου.

Τι εντύπωση θα αποκόμισαν άραγε οι παριστάμενοι για λογαριασμό της UEFA και της FIFA από τον διακαή αγώνα του Προέδρου να αποζημιωθεί με κάθε τρόπο και μέσο, ενώ παράλληλα η Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, η οποία συστάθηκε κατόπιν επιταγής της ολιστικής μελέτης της UEFA για τον έλεγχο των οργάνων της Ομοσπονδίας, «φιμώθηκε» και δεν της επετράπη να παρουσιάσει στα αρμόδια πρόσωπα τα πορίσματα του έργου της».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο