fbpx

Πορτογαλία-1η αγωνιστική: Μία πιο δυνατή κούρσα για τρεις

Πορτογαλία-1η αγωνιστική: Μία πιο δυνατή κούρσα για τρεις

Δύο εικοσιτετράωρα μετά την κατάκτηση του Super Cup από τη Μπενφίκα (2-0 την Πόρτο), στην Πορτογαλία τραβάνε και το…κορδόνι της αυλαίας για το πρωτάθλημά τους στη σεζόν 2023/24.

Στην Πορτογαλία τα τελευταία τρία χρόνια οι φίλαθλοι έχουν δει τρεις διαφορετικούς νικητές. Επιπλέον, κανένας σύλλογος δεν κατάφερε να διατηρήσει τον τίτλο της Primeira Liga τις τελευταίες έξι σεζόν, με τους πρωταθλητές να εναλλάσσονται συνεχώς μεταξύ των πόλεων του Πόρτο και της Λισαβόνας εκείνη την περίοδο.

Την περασμένη σεζόν, η ομάδα του Ρότζερ Σμιντ-και του Οδυσσέα Βλαχοδήμου- κατέκτησε το πρωτάθλημα, ενώ η Πόρτο του Σέρτζιο Κονσεισάο…περιορίστηκε στο Κύπελλο (Taça de Portugal) και το Λιγκ Καπ (Taça da League).

Οι τρεις μεγάλες ομάδες της χώρας, Μπενφίκα, Πόρτο και Σπόρτινγκ Λισαβόνας δείχνουν έτοιμες να μπουν όλοι στη νέα σεζόν σε καλή κατάσταση. Και οι τρεις έχουν έναν καταξιωμένο προπονητή και εξαιρετικούς παίκτες.

Ο Σέρτζιο Κονσεισάο είναι ο μακροβιότερος προπονητής της Πόρτο μεταπολεμικά, καθώς ξεκινά την 7η σεζόν του στο «Estádio do Dragão» με την Πόρτο.

Εάν ο Ρούμπεν Αμορίμ φτάσει στο τέλος της σεζόν, θα πετύχει ένα παρόμοιο κατόρθωμα στο «Alvalade» ξεπερνώντας την τετραετή θητεία του Πάουλο Μπέντο για να γίνει ο μακροβιότερος προπονητής της Σπόρτινγκ Λισαβόνας μεταπολεμικά.

Και ενώ ο Ρόγκερ Σμιντ της Μπενφίκα βρίσκεται στην πορτογαλική πρωτεύουσα μόνο για μία σεζόν, ήταν τόσο μεγάλη επιτυχία που ο σύλλογος και ο προπονητής «ορκίστηκαν πίστη» ο ένας στον άλλον, με τη μορφή συμβολαίου μέχρι το 2026.

Ο Γκοζάλο Ράμος-που πήγε από την Μπενφίκα για την Παρί Σεν Ζερμέν-, και ο Μανουέλ Ουγκάρτε- από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην Λιόν-, είναι τα πιο δυνατά ονόματα που άφησαν την Primeira. Εκεί που επέστρεψε για αν φορέσει-ξανά- τη φανέλα της Μπενφίκα, ένας παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Άνχελ Ντι Μαρία.

Έτσι κι αλλιώς όπως φαίνεται και οι τρεις παραδοσιακοί διεκδικητές του τίτλου θα μπορούσαν να είναι πιο δυνατοί από την περασμένη σεζόν, κάνοντας τη σεζόν 2023/24 προσδίδοντας ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον στη σεζόν 2023/24.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στη Primeira Liga στην Πορτογαλία:

Μπράγκα-Φαμαλικάο 11/8

Ζιλ Βιθέντε-Πορτιμονένσε 12/8
Φαρένσε-Κάζα Πία 12/8
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Βιζέλα 12/8
Ρίο Αβε-Ντεσπορτίβο Τσάβες 13/8
Εστρέλα Αμαδόρα-Γκιμαράες 13/8
Αρούκα-Εστορίλ 13/8
Μορεϊρένσε-Πόρτο 14/8
Μποαβίστα-Μπενφίκα 14/8

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο