fbpx

Super Cup, ΑΣΕ Δούκας-ΑΕΚ 4-5: Ανατροπή στην ανατροπή και το τρόπαιο στην «Ένωση»

Super Cup, ΑΣΕ Δούκας-ΑΕΚ 4-5: Ανατροπή στην ανατροπή και το τρόπαιο στην «Ένωση»

Μετά από έναν αγώνα… διαφήμιση του ποδοσφαίρου σάλας, η ΑΕΚ κατάφερε να κάνει την ανατροπή στην ανατροπή και να επικρατήσει του ΑΣΕ Δούκα με 4-5 στον τελικό του Super Cup, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της χρονιάς μέσα στο κλειστό του Δαΐς.

Ένα ματς δίχως ξεκάθαρο φαβορί και τα πάντα ανοιχτά, ήταν αντάξιο όλων των προδιαγραφών και των περιστάσεων, μπροστά σε ένα κατάμεστο γήπεδο, που ασφαλώς χόρτασε θέαμα και γκολ και από τις δύο ομάδες.

Αμφότερες εμφανίστηκαν με νέα πρόσωπα στο ρόστερ, αλλά και μερικά βασικά… γρανάζια της περσινής περιόδου, με τις ποιοτικές διαφορές να είναι ελάχιστες στις δύο πλευρές, γεγονότα που δικαιολογούν τις άψογο ρυθμό και τις εναλλαγές στο προβάδισμα.

Το ματς:

Οι “κιτρινόμαυροι” κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο Δαΐς με τον Ντάντη στο 7ο λεπτό, και παρά την ισοφάριση του Τσίνα 4 λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Άγγελου Εμμανουηλίδη βρήκαν και πάλι δίχτυα με τον Φίτο, για να διαμορφώσουν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου (1-2).

Στην επανάληψη όμως, οι παίκτες του Γιάννη Μοστριού μπήκαν σαφώς καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, και επισφράγισαν την ανωτερότητά τους από το 29ο λεπτό και μετά, που ευτύχησαν αρχικά να μειώσουν στο σκορ με τον πρώην “κιτρινόμαυρο” Καρύδα, και μετέπειτα να ισοφαρίσουν με τον Νασιμέντο (3-3).

Οι “μπλε” κράτησαν το μομέντουμ και στη συνέχεια, έχοντας εκμεταλλευτεί μάλιστα νωρίτερα και τη δίλεπτη αποβολή του Σάλας, και με γκολ του Ντε Λίρα έφεραν τούμπα το ματς, πλησιάζοντας αισθητά προς την πρώτη κούπα της χρονιάς (4-3).

Το ματς δεν είχε τελειώσει όμως, και όπως αποδείχθηκε ξανά τα 5 λεπτά είναι… αιώνας στο ποδόσφαιρο. Ο κόουτς της «Ένωσης» έβαλε και 5ο παίκτη μέσα, αύξησε την πίεση στα αντίπαλα καρέ, και ο Τροβάτο έφερε το ματς ξανά στα ίσα με δυνατό σουτ (4-4).

Δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το ματς όμως, και ενώ όλα έδειχνε πως η κανονική διάρκεια θα έβρισκε ισόπαλες τις δύο ομάδες, ο Παίς βρήκε… buzzer beater ενάμιση δευτερόλεπτο πριν το φινάλε, και ουσιαστικά χάρισε το τρόπαιο στην ΑΕΚ, μέσα σε πανδαιμόνιο (4-5).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο