fbpx

Σούπερ γκάφα η πρόσληψη των τεχνικών διευθυντών όχι οι κίτρινες…

Σούπερ γκάφα η πρόσληψη των τεχνικών διευθυντών όχι οι κίτρινες…

Mόλις προχθές γράφαμε εδώ στο apexsports.gr και αναρωτιόμασταν πως προσλήφθηκε και με ποια κριτήρια ο Κώστας Κωνσταντινίδης ως τεχνικός διευθυντής στην εθνική ομάδα των ανδρών.

Και μόλις χθες έγινε γνωστή μια από τις μεγαλύτερες γκάφες στην ιστορία της ΕΠΟ και με θύμα την εθνική ομάδα για την οποία υπεύθυνος είναι ο Κωνσταντινίδης παρέα βέβαια με τον Φύσσα.

Στο παιχνίδι με το Γιβραλτάρ η εθνική μας ομάδα αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες, διότι οι Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος και Σιώπης θεωρήθηκαν τιμωρημένοι. Και οι τέσσερις είχαν αντικρίσει την κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι με την Ολλανδία και στην ΕΠΟ πίστευαν πως είχαν τρεις κίτρινες κάρτες. Για αυτό άλλωστε κλήθηκε από τον Πογιέτ ο Αλεξανδρόπουλος γιατί υπήρξε έλλειψη στα χαφ. Έτσι οι ποδοσφαιριστές δεν αγωνίστηκαν με το Γιβραλτάρ για να εκτίσουν την τιμωρία τους. Όμως οι τέσσερις διεθνείς δεν ήταν τιμωρημένοι, αφού με την κίτρινη που δέχτηκαν συμπλήρωσαν δύο κίτρινες, άρα είχαν κανονικά δικαίωμα συμμετοχής.

Η ενημέρωση που είχαν στην ΕΠΟ για τον κανονισμό της UEFA δεν ήταν σωστή. Αυτός αναφέρει πως ένας ποδοσφαιριστής τιμωρείται με μία αγωνιστική όταν συμπληρώσει τρεις κίτρινες κάρτες και όχι δύο! Και όταν ο τεχνικός διευθυντής δεν το γνωρίζει ή κάποιος που είναι υπεύθυνος για τέτοια ζητήματα δεν ενημέρωση τον Κωνσταντινίδη κι εκείνος τον Πογιέτ, τότε κάτι πάει πολύ στραβό στον περίγυρο της εθνικής. Και η γκάφα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτή της μαύρης κωμωδίας καθώς οι τέσσερις όχι μόνο έχασαν το ματς με το Γιβραλτάρ, όχι μόνο δεν εξέτισαν την τιμωρία τους, αλλά κινδυνεύουν να χάσουν ένα από τα δύσκολα ματς του Οκτωβρίου. Εάν δηλαδή δεχτούν κάρτα με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο, θα απουσιάσουν από το ματς με την Ολλανδία που ενδέχεται να είναι και ο τελικός για την 2η προνομιούχο θέση του ομίλου. Μιλάμε για αστειότητες που δύσκολα συναντάς σε ερασιτεχνικές ομάδες και όχι σε εθνικές ομάδες που θέλουν να διεκδικήσουν πρόκριση σε τελική φάση Euro…

Φανταστείτε μόνο πόσο τυχερή στάθηκε η εθνική που αυτό της συνέβη σε αγώνα με το Γιβραλτάρ. Για φανταστείτε να αγωνιζόταν στην Ιρλανδία σε ματς που χρειάζεται μόνο νίκη και να αγωνιζόταν χωρίς τρεις μέσους της και τον βασικό αριστερό της μπακ ή αυτό να το πάθαινε πριν το ματς με την Ολλανδία την προτελευταία αγωνιστική του ομίλου, που ενδεχομένως θα είναι και καθοριστική.

Θα παραιτηθεί κανείς από τους δύο τεχνικούς διευθυντές ή όποιον άλλον είναι υπεύθυνος ή θα περιμένουμε την επόμενη γκάφα;

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο