fbpx

Πρίγκηπας Μπιν Σάλμαν: «Δεν με ενδιαφέρει αν κάνω sportswashing»

Πρίγκηπας Μπιν Σάλμαν: «Δεν με ενδιαφέρει αν κάνω sportswashing»

Ευθαρσώς το παραδέχεται ο Μοχάμεντ Μπιν Σάλμαν, πως δεν δίνει δεκάρα για το αν η ενασχόληση αραβικών funds με το ποδόσφαιρο γίνεται καθαρά για λόγους sportswashing.

Ο πρίγκηπας της Σαουδικής Αραβίας, με αφορμή την τελευταία –χρονικά- ενασχόληση του Δημοσίου Ταμείου Επενδύσεων της χώρας με τα ιδιοκτησιακά της Νιούκασλ, μίλησε σχετικά με τις κατηγορίες για sportswashing, την ενασχόληση δηλαδή με τον αθλητισμό για «ξέπλυμα» είτε της δημόσιας εικόνας είτε χρήματος αλλά και για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από θέματα που «καίνε».

«Εάν το sportswashing πρόκειται να αυξήσει το ΑΕΠ κατά 1%, τότε θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» ήταν η δίχως φραγμό δήλωσή του για να συνεχίσει:

«Δεν με ενδιαφέρει ο όρος. Έχω 1% αύξηση ΑΕΠ από τα σπορ και σκοπεύω για επιπλέον 1.5%. Ονομάστε το sportswashing ή όπως αλλιώς θέλετε. Θα πιάσουμε τον στόχο του 1.5%».

Αυτά, απλά και κατανοητά από έναν κατ’ ουσίαν αρχηγό κράτους σε μία χώρα που κατηγορείται για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των γυναικών, περιορισμού του ελεύθερου λόγου, τον πόλεμο στην Υεμένη και πολλά άλλα…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο